Els Mossos d'Esquadra estan buscant una banda de lladres que han aconseguit fugir després de cometre un robatori a Sant Antoni de Calonge dimarts. El grup, format per gent de l'Europa de l'Est, s'ha especialitzat a fer robatoris silenciosos i sol actuar per la zona de la Costa Brava.

La nit de dimarts van rebentar la caixa forta d'una casa de Sant Antoni, d'on van endur-se una important quantitat de diners, al voltant de 10.000 euros segons alguns informacions. Els Mossos, que els seguien la petja, els esperaven a l'altura de Celrà, on havien mobilitzat patrulles i efectius de l'Àrea de Recursos Operatius. La banda, però, que anava amb un Audi A4 negre, va aconseguir fugir-ne. Els seus integrants van abandonar el cotxe a Púbol després d'una persecució.

El grup de lladres, possiblement albanokosovars, actua a la zona de la Costa Brava i s'ha especialitzat a fer robatoris silenciosos. És a dir, que entren a les cases de nit, molts cops aprofitant que les víctimes dormen, i s'emporten els diners i objectes de valor que hi troben a dins.

La nit de dimarts, el grup va accedir al xalet de Sant Antoni de Calonge entre les deu i les onze i en va rebentar la caixa forta. De l'interior, se'n van endur aproximadament 10.000 euros en efectiu.

La unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra, però, els seguia la petja. Sabien que es movien amb un Audi A4 de color negre i, segons va avançar ahir la Cadena Ser, els van esperar a l'alçada de Celrà. Es van mobilitzar patrulles i agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius per aconseguir atrapar-los, però la banda va poder fugir després d'envestir un furgó policial.

El cotxe va fer mitja volta i va marxar a tota velocitat en direcció a Flaçà i la Pera. Els mossos van perdre de vista el vehicle a l'alçada de Púbol. Els agents van muntar un ampli dispositiu a la zona i van tancar els accessos a pobles del voltant, com ara Corçà.

Cap a dos quarts d'una de la matinada d'ahir, els Mossos van trobar l'Audi amb què la banda havia fugit. El vehicle estava aparcat i sense ningú a dins i l'operació de recerca va continuar.