L'Ajuntament d'Olot en el seu darrer ple extraordinari va fer l'aprovació definitiva del compte general de l'exercici del 2014. L'acord va tirar endavant amb els vots de l'equip de govern (CiU-PSC), i del del grup d'ERC a l'oposició. Olot en Comú es va abstenir i la CUP hi va votar en contra.

Xavier Garcia (portaveu de la CUP) va argumentar que l'acord fa referència al 2014. En conseqüència, va dir: «Ens ha semblat que el més coherent és abstenir-nos».

Lluís Rubió (CUP) va allargar més les explicacions al vot negatiu del seu grup. «Es tracta -va dir- de la gestió bàsica municipal i sol passar desapercebuda». Va aconsellar: «Caldria convertir aquest procés en un autèntic exercici de transparència». Rubió va justificar: «Des de la Cup hem tingut dificultat a fer-ne un seguiment. Apart que portem 2 mesos per poder traslladar tota la informació correcta a la ciutadania».

Va considerar: «Sabem que des d'un punt de vista tècnic no hi ha irregularitats, que haguem pogut detectar, i que la votació és un tràmit, però la CUP no pot donar l'aval polític a la manera com es van gastar els recursos municipals de l'any passat de la mateixa manera que no els haguéssim avalat en el moment de la seva aprovació». Lluís Juncà (portaveu d'ERC) va optar per no dir res.

L'alcalde Josep Maria Corominas (CiU) va recordar: «El tancament es va fer el mes de març -va se?guir - es va posar el darrer segell als tràmits que es van fer el 2014 per poder-lo enviar [el pressupost].

Va considerar que els tràmits dels comptes del 2014 estaven tancats i arrebossats i que no hi havien hagut crítiques, ni cap mena de problema. Va retreure a la CUP que des de l'inici del mandat li vulguin tot en negatiu.