El cap de llista d'Unió per Girona, Xavier Dilmé, ha criticat que Junts pel Sí (JxSí) ha "pervertit escandalosament l'estil de fer política gironí" amb "mítings espectacle". Dilmé assegura que aquesta no és la fórmula de la qual CiU s'ha sentit "orgullosa" durant els darrers anys i ha reclamat a la candidatura transversal que en comptes de fer llistes "folklòriques" i parlar "d'un monotema" -en al·lusió a la independència- concreti quines són les seves propostes per al territori en matèries com la sanitat, el medi ambient o la reactivació econòmica. Aprofitant una visita al festival Terra de Trobadors, el número 1 d'Unió s'ha compromès a impulsar ajudes específiques per a les fires i certàmens.

El cap de llista d'Unió ha carregat contra JxSí, a qui ha acusat de fer "política espectacle" i d'oblidar-se de les propostes programàtiques. "Des d'Unió volem reivindicar l'estil gironí de fer política, del qual durant molt de temps des de CiU ens n'hem sentit orgullosos", ha dit Dilmé, en una referència explícita a Convergència Democràtica (ara, inclosa dins de JxSí).

"Podíem parlar de tot i amb tothom, amb una política que es basava en propostes i programes", ha dit el número 1 d'Unió. "Ara, però, Junts pel Sí ha pervertit aquest estil de forma escandalosa", hi ha afegit. Per a Dilmé, per si no "en tinguéssim prou amb el folklorisme amb què han fet les llistes", ara a més a això s'hi sumen "grans mítings espectacle per parlar d'un monotema" (en referència a la independència).

El cap de llista d'Unió ha reclamat a JxSí que es prengui la política "seriosament" i també ha criticat que ahir, convidada per l'ANC, la televisiva Karmele Marchante fes campanya a favor de la independència al mercat de la Devesa i a l'Espai Gironès. "Fer política no és passejar aquesta senyora per la demarcació; si això ho haguessin fet altres formacions, més d'un hauria posat el crit al cel", ha subratllat.

Explicar el programa

"A la política gironina calen propostes i menys espectacles", ha reiterat Xavier Dilmé. Per això, ha reptat JxSí a explicar què porten al seu programa per Girona en àmbits com la sanitat, la promoció econòmica o el medi ambient. "Què en pensen del nou Trueta? Externalitzaran el servei que donen els CAP o en tancaran més de nit? Com dinamitzaran la política comercial? Quina solució proposen per al retorn de l'aigua del Ter? Quin serà el màxim d'immersions que permetran a les illes Medes?", s'ha preguntat el número 1 d'Unió.

Dilmé ha visitat aquest diumenge a la tarda el festival Terra de Trobadors que se celebra a Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Des d'aquí, el cap de llista ha reivindicat aquestes fires i certàmens com a exponents de cultura, promoció turística i dinamització comercial del territori.

"En els darrers anys, és veritat que la Generalitat s'ha preocupat poc d'aquests certàmens", ha dit. Per això, el candidat proposa un pla d'ajudes transversal (entre Cultura, Empresa i Turisme) que serveixi per impulsar-los. "Cal una implicació més gran de la Generalitat per promocionar-los i fer que atreguin més gent; això permetrà que els restauradors i els comerços tinguin més oportunitats, també fora de temporada", ha conclòs.