CAS MANGA

El govern de Figueres dóna suport al cap de la Guàrdia Urbana implicat al cas Manga

Creu que encara no s'ha provat la seva implicació en una adjudicació irregular a GRS

16.09.2015 | 08:02

El cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Riera Pey, i el tresorer de l'Ajuntament, Xavier Roca Genís, compten amb el total suport de l'equip de govern municipal que lidera la convergent Marta Felip. La seva presumpta participació delictiva en la manipulació del concurs de gestió de multes de trànsit que el 2010 es va adjudicar a l'empresa GRS Arc Local -a l'epicentre del cas Manga- encara és un fet sub iúdice que li permet al govern no fer res i esperar. "bviament embolcallant la seva postura estàtica en el respecte als terminis judicials, en la «presumpció d'innocència» i la «confiança en els treballadors». El sindicat CSI-F, per contra, s'està menys de fórmules tòpiques i ha demanat la suspensió cautelar del cap policial.

Les explicacions que l'agent i el tresorer van donar ahir a l'alcaldessa són suficients per mantenir-los en el seu lloc de treball. «Apartar algú del servei requereix alguna cosa més», va puntualitzar Felip.

El Servei de Vigilància Duanera va elaborar un informe sol·licitant a la jutgessa instructora del cas Manga imputar Riera i Roca per un delicte contra l'administració pública després de trobar que s'intercanviaven correus amb l'administrador de GRS Arc Local en els que pactaven el plec de condicions que havia de regir el concurs, el sistema de punts i altres suggeriments -sempre presumptament fins que no sigui cosa jutjada-.

Felip assegura que ambdós funcionaris van explicar-li que els contactes mantinguts amb GRS «són els propis que es tenen amb una empresa que feia quatre anys que s'encarregava del servei». En cap cas l'informe policial incorporat al sumari qüestiona els contactes en si mateixos sinó que aquests es mantinguin per manipular un concurs públic -presumptament.

El fet de dir que «no he tingut accés a l'informe» li serveix també a l'alcaldessa per justificar la seva «confiança» respecte als treballadors i afirmar que els mantindrà en el càrrec mentre no hi hagi més evidències. El govern municipal tampoc té previst revisar la resta d'adjudicacions en les quals van participar Riera i Roca.

El CSI-F demana accions

El sindicat CSI-F considera que apartar del servei el cap de la ?Guàrdia Urbana no vulnera la presumpció d'innocència i per això va entrar ahir un escrit a l'Ajuntament reclamant a l'alcaldessa «la immediata obertura d'una informació reservada i un expedient sancionador al Sr. Riera Pey» per la possibles comissió «d'una falta molt greu i una altra de greu» en l'adjudicació del servei de gestió de multes de trànsit a GRS.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

El repte esportiu de l'Oncolliga a la Vall de Llémena recaptarà uns 25.000 euros contra el càncer

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

El Ripollès va tenir una gran activitat minera en ferro, coure i plata durant la primera meitat...

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Enllaços recomanats: Premis cinema