La Fundació Ramon Noguera -dedicada a les persones amb discapacitat intel·lectual- tornarà a convertir Girona en la capital del comerç social amb la sisena edició de Shopp Out, que se celebrarà del 30 de setembre al 4 d'octubre. La trentena de marques comercials que hi participaran oferiran descomptes de fins al 70% i dedicaran el 5% de les seves vendes als projectes socials de l'entitat organitzadora.

L'escriptora Rosa Regàs i l'historiador de l'Institut Català de Patrimoni Joaquim Nadal -exalcalde de Girona i exconseller de Política Territorial- apadrinen aquesta edició, que té com a principal novetat la presència de furgonetes de restauració conegudes com a food truck. Per Nadal, el Shopp Out és una demostració que «hi ha empreses i urbanisme solidaris». Mentre que Regàs va destacar «la importància que la societat participi i col·labori en idees socials» com les de la Fundació Ramon Noguera.

La directora gerent de l'entitat -que enguany celebra el cinquantè aniversari-, Pepita Perich, va remarcar que «el tret diferencial» del seu Shopp Out és que «obrim la seu social durant cinc dies, que els protagonistes són les persones amb discapacitat intel·lectual». Ella mateixa va defensar un model de «happy shopping social» i va remarcar que aquesta sisena edició presenta «una novetat constant de productes, una nova imatge trencadora, un nou concepte de restauració i una àmplia oferta d'oci».

Per la seva banda, el director general de l'empresa Textura, Xavier Alomar, en representació de les marques de moda que participaran en l'esdeveniment va fer una crida a l'afluència de visitants.

Finalment, la regidora de Promoció i ocupació, Glòria Plana, va destacar la «innovació de la Fundació per millorar la qualitat de vida dels usuaris de la Fundació»; a més de descriure el Shopp Out com «un projecte de ciutat» que s'ha consolidat, tant pel que fa a l'empresa privada com a l'administració.

D'usuària a col·laboradora

En la seva intervenció, la guanyadora del Premi Planeta i exdirectora de la Biblioteca Nacional d'Espanya, Rosa Regàs, va explicar que va conèixer la Fundació Ramon Noguera a través del seu servei de bugaderia, que va començar a utilitzar ara «fa dos o tres anys, quan tenia la casa plena».

Llavors, va recordar Regàs, «no sabia que al darrere hi havia tantes coses» i va celebrar el fet que, amb el pas del temps, «ens adonem que no només ens estem aprofitant de les seves idees sinó que també ens convertim en col·laboradors».

Joaquim Nadal va celebrar que el Shopp Out mostri una altra cara del món dels negocis i posi de manifest que «no és veritat que no tingui entranyes». De la mateixa manera, Nadal va remarcar que no tot l'urbanisme és especulatiu i que, gràcies a aquest fet, equipaments com el de la Fundació Ramon Noguera són possibles enmig del polígon industrial Mas Xirgo -on l'Ajuntament de Girona va garantir que es produís la cessió de terrenys destinats a projectes com el de l'entitat-.