Càmpings i apartaments turístics de les comarques de Girona van obtenir el mes d'agost menys pernoctacions que en el mateix període de l'any passat. Tot i que el turisme rural, em canvi, va millorar els registres, els allotjaments turístics no hotelers van obtenir en total durant l'agost un 3,5% menys de pernoctacions que a l'agost de 2014.

En total, els càmpings gironins han sumat a l'agost 2.472.200 pernoctacions, segons les dades que va donar ahir a conèixer l'Institut Nacional d'Estadística, mentre un any abans havien superat els 2,5 milions. Pràcticament tots aquests càmpings es troben a la Costa Brava, que així es va convertir en la zona turística de l'Estat espanyol preferida pels campistes.

Per la seva banda, els apartaments turístics s'han quedat en les 957.699 pernoctacions quan havien superat el milió 12 mesos abans. Només els establiments de turisme rural han millorat registres, però el seu pes és menor en el còmput global. Han assolit 125.810 pernoctacions, millorant les 103.220 d'agost de 2014.

Catalunya, terra de campistes

Catalunya va ser el destí preferit en càmping a l'agost, amb més de 4,8 milions de pernoctacions, i amb el major nombre de pernoctacions en allotjaments rurals (259.034). Per la seva banda, les Balears van liderar l'ocupació en apartaments turístics, amb un 89 per cent de les places ocupades.

En el conjunt de l'Estat espa?nyol, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmping i cases rurals) va augmentar un 2,7 % respecte a l'agost del 2014, fins a superar els 23,3 milions, segons les dades de l'INE. Van pujar tant les pernoctacions d'espanyols, un 5,9 %, com les d'estrangers, un 3,5 %, i l'estada mitjana es va situar en 6 nits per viatger.

Per tipus d'establiment, els allotjaments en apartaments turístics van pujar un 1,4 % a nivell estatal a l'agost. En aquest apartat, el destí preferit és Canàries, amb més de 3 milions de pernoctacions, un 1,9 % menys que a l'agost del 2014, mentre que les Balears arriben a la major ocupació, amb el 89% dels apartaments oferts.

Per zones turístiques, Mallorca és el destí preferit, amb 1,1 milions de pernoctacions i una ocupació del 88,5 %.

L'allotjament en càmping va créixer un 3,3 %, i La Rioja va ser la comunitat autònoma líder en termes d'ocupació, amb el 75,4 % de les parcel·les ofertes. També augmenta l'allotjament en l'apartat de turisme rural (9,2 %) a l'agost i és Balears la comunitat amb un grau d'ocupació més gran, amb el 75,7 % de les places ofertes.