Més de 24.000 persones van anar a Sant Aniol d'Aguja tot i els controls d'accés

02.11.2015 | 07:19

Més de 24.000 persones, segons dades del Consorci de l'Alta Garrotxa, van anar des de Sadernes a Sant Aniol d'Aguja entre el març i el setembre. Es tracta de la temporada en la qual el Consorci regula l'accés motoritzat a la zona de Sadernes. És a dir, fa que els cotxes es quedin als aparcaments que té marcats abans de l'entrada a l'espai considerat d'Interès Natural. És una prohibició que té lloc cada any. Això no obstant, aquesta vegada ha estat la primera en la qual els ajuntaments de Montagut i Oix i Sales de Llierca han prohibit que la gent es quedés a dormir a l'aparcament. Ho consideren una ?pràctica que perjudica els càmpings.
Segons el Consorci, "la major part dels visitants de l'Alta Garrotxa va a Sant Aniol i es queda a les gorgues de la riera".
En el període de regulació han detectat poques incidències de trànsit, de desperfectes de l'espai o de pernoctació a la zona de Sadernes. El Consorci ha mencionat la bona coordinació amb els cossos de seguretat. També ha agraït la col·laboració dels visitants pel que fa al respecte de l'entorn i la neteja dels espais visitats.
Ha destacat que els més de 24.000 visitants a la zona de Sant Aniol han ajudat de forma voluntària l'entitat Amics de Sant Aniol d'Aguja a traginar al voltant de 28 tones de material per a la reconstrucció del refugi. Cada visitant pot recollir un sac de 5 quilograms de sorra i de ciment i transportar-lo a peu fins al magatzemt ubicat a l'antiga rectoria ja coberta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema