L'Ajuntament de Porqueres bonificarà el 95% de les plusvàlues de les primeres residències que heretin familiars de primer grau. Aquest és el canvi més rellevant de les ordenances fiscals per a 2016 que un ple municipal extraordinari ha aprovat aquesta setmana, amb la voluntat de «no cobrar la plusvàlua als fills de la gent de Porqueres que ha treballat tota la vida per tenir un habitatge», va remarcar l'alcalde, Francesc Castañer (IdP). Ell mateix va aclarir que la bonificació és del màxim que permet la llei.

A banda d'aquesta modificació, l'Ajuntament també ha regulat l'Impost de Béns Immobles (IBI) que, en el cas dels que estan a la trama urbana, queda en el 0,519% amb la finalitat d'adequar-lo al nou valor cadastral, que l'any vinent es rebaixarà un 18% per a cada propietat. L'alcalde va remarcar que, d'aquesta manera, «el rebut de l'IBI serà el mateix» i s'evita pujar altres impostos.

Frances Castañer va explicar que la política municipal és «no apujar preus i mantenir els existents», amb l'excepció d'algun increment «no significatiu» de l'IPC. «La taxa es cobra pel servei que es dóna i s'ha optat per cobrir el cost del servei», va resumir l'alcalde.

Després d'aprovar les ordenances fiscals, l'Ajuntament de Porqueres té pendents els pressupostos per a 2016, un tràmit que preveu realitzar entre finals de novembre i principis de desembre.

Evitar fums molestos

En un altre ordre de temes, el consistori és a punt d'enllestir un projecte per reordenar determinats usos del local polivalent Can Carreras que ara molesten els veïns. El canvi afectarà, sobretot, la zona de barbacoa i també els serveis annexos. La finalitat de l'obra és «afavorir la convivència amb l'entorn, i la idea és canviar de lloc serveis molestos perquè no estiguin a tocar de les cases», va explicar l'alcalde de Porqueres.