El Departament d'Ensenyament acaba de posar en marxa aquest començament de novembre el nou registre únic d'alumnes de Catalunya (RALC), que va anunciar la Conselleria a principis de setembre, tot coincidint amb l'inici del curs 2015-2016.

Es tracta d'un sistema que registra tot l'alumnat matriculat als centres educatius públics i privats d'ensenyaments reglats no universitaris, que realitzen la seva activitat a Catalunya -per tant, també els de les comarques de Girona. L'objectiu d'Ensenyament és tenir una visió integrada per disposar del coneixement i la identificació de cada alumne, i que alhora permeti desenvolupar el seu dossier personal d'aprenentatge.

Així doncs, el RALC, que és d'ús obligatori per a tots els centres d'ensenyament, conté les dades acadèmiques personals dels alumnes en suport digital. Tal com va explicar la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, durant la roda de premsa d'inici de curs al setembre passat, permet un registre únic i més visibilitat de les dades dels alumnes: "Són nous sistemes d'informació per aportar coneixement, ajudar a prendre decisions, tenir ben integrades les dades, facilitar les mesures i ajudar el Departament d'Ensenyament", va dir.

A més, la titular d'Ensenyament també va destacar que "serà de gran rendibilitat i tindrà bon resultat perquè s'ha fet participar els representants dels centres en la seva elaboració" i que "serà una eina útil per avaluar els centres i el professorat".