CCOO rep 10 denúncies per assetjament sexual a la feina durant el 2015

El sindicat alerta que amb la crisi creix la discriminació laboral per gènere, sobretot per la vida familiar

30.11.2015 | 07:13

El sindicat CCOO ha rebut aquest 2015 deu denúncies de treballadores gironines que han patit assetjament sexual a la feina, molts cops per part dels superiors. Són situacions que s'arrosseguen durant temps, marcades per missatges grollers al mòbil, comentaris ofensius o, fins i tot, insinuacions.
La secretària de la dona de CCOO de Girona, Belén López, explica que sovint, a les empreses on hi ha representació sindical, el cas es resol traslladant l'assetjador a un altre departament. Però això no sempre passa, perquè també hi ha ocasions en què l'afectada prefereix deixar la feina i acordar una indemnització. De mitjana, cada setmana CCOO rep com a mínim una consulta relacionada amb discriminacions laborals per raó de gènere.
El sindicat CCOO ha alertat que la crisi ha incrementat les discriminacions laborals per raons de gènere. Sobretot, a l'hora de conciliar vida laboral i familiar quan es tenen fills. Però també perquè encara hi continua havent diferències salarials entre les mateixes categories, depenent de si les ocupa un home o una dona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema