Luís César Suanzes Bruguete és el nou Comissari Coordinador de Fronteres Terrestres de la Policia Nacional a Girona. Substitueix en el càrrec Francisco Pamplona que ara s'ha convertit en el nou cap provincial d'operacions de la comissaria de Girona.

Suanzes en el seu acte de presentació celebrat ahir a la comissaria de la Jonquera va posar com un dels seus objectius més destacats la lluita contra el terrorisme gihadista. Va assegurar que la col·laboració amb les autoritats franceses i cossos de seguretat del país gal juntament amb les d'Espanya són claus per aquesta lluita.

A banda, Suanzes va destacar que ell continuarà amb la tasca del seu predecessor que passa per continuar donant atenció al ciutadà, la vigilància de les fronteres per evitar immigració il·legal, evitar el tràfic d'éssers humans, la lluita contra el crim organitzat i la delinqüència itinerant, entre altres.

Suanzes té 59 anys i té una llarga trajectòria dins del cos de la Policia Nacional. Destaca la seva tasca en Unitats d'intervenció policial de Saragossa, d'on és fill. També ha treballat a Barcelona i a Catalunya en unitats d'intervenció sobretot en controls a la frontera. Al juny de l'any passat va ascendir a la categoria de comissari de Policia Nacional. A més, al llarg de la seva trajectòria ha rebut diverses condecoracions.

En l'acte que va tenir lloc ahir migdia a la seu de la Policia Nacional de la Jonquera hi van ser presents diversos representants dels cossos de seguretat de l'Estat com ara el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, representants dels Mossos d'Esquadra, Policia Local i diverses autoritats com ara l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i el subdelegat del Govern espanyol en funcions, Juan Manuel Sánchez Bustamante.

El comissari Luís César Suanzes no és el primer cop que trepitja la província de Girona sinó que com ell mateix va explicar ahir havia estat per la demarcació quan ell formava part de les Unitats d'intervenció. De fet, segons va assegurar es coneix «la demarcació, la seva idiocincràsia i el terreny», fins i tot l'àrea fronterera dels Pirineus i en especial el seu nou lloc de treball, la Jonquera.

Durant el seu parlament, el nou comissari de Fronteres Terrestres va destacar que en la situació actual d'alerta terrorista el que farà és posar-se en contacte amb les forces policials franceses i que el seu objectiu és continuar amb la feina que ve fent la Policia Nacional habitualment a la zona frontera.

Cooperació transfronterera

Una de les feines que més realitza el cos policial és la identificació i control de persones i vehicles. Una actuació que serveix per lluitar contra el fenomen terrorista. I va afegir que «la nostra preocupació i la d'Europa és el fenomen de radicalització d'aquesta ideologia gihadista que ens porta sobretot a França a aquests terribles actes terroristes que s'estan ?desenvolupant amb la inseguretat que genera no sols per França sinó pels països de l'entron». A banda, va dir que continuaran col·laborant amb els cossos policials francesos amb els quals realitzen controls conjunts.

En paral·lel, el coordinador de fronteres terrestres també va relatar que seguirà aplicant la resta d'objectius que són competència de la Policia Nacional com ara continuar amb el servei d'atenció al ciutadà en tot el que són tràmits documentals a nacionals i a estrangers. I va afegir que «dins de les nostres competències, la lluita contra la immigració clandestina és l'origen d'altres lacres socials com són els fenòmens d'explotació en el món de la prostitució, explotacions laborals i les més greus; casos que afortunadament són escassos com és el tràfic d'òrgans persones que són portades enganyades al nostre país».

Amb l'arribada de Suanzes, el seu predecessor el comissari Francisco Pamplona s'ha convertit en el cap d'operacions provincial de la comissaria de Girona.