Figueres, Lloret de Mar i Salt seran tres dels municipis on es desenvoluparà la prova pilot del projecte #Invulnerables, que pretén impulsar la cooperació entre la Generalitat, el Barça, la Caixa i les empreses en la lluita contra la pobresa a Catalunya. #Invulnerables és un programa dirigit als nens i a les famílies amb les necessitats bàsiques no cobertes, el qual oferirà acompanyament i suport integral, a més d'orientació a pares i mares per promoure la igualtat d'oportunitats.

El projecte es va presentar ahir en un acte a Manresa, on el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va defensar que «un país decent i un país digne implica un país lliure de pobresa, de marginació i d'exclusió». L'exalcalde de Girona va lamentar que una de cada cinc persones a Catalunya estan sota el llindar de la pobresa, i va assenyalar que és una xifra que el Govern no es pot permetre. El cap de l'executiu va afirmar que el compromís generat a partir d'#Invunerables «és una decisió pròpia dels països que assumeixen les seves responsabilitats». De la seva banda, la impulsora del projecte, Sor Lucía Caram, va fer una crida a «complir el somni d'aconseguir la igualtat d'oportunitats per als nens i per a les famílies».

Altres localitats seleccionades per al projecte pilot han estat Manresa, Manlleu, el Vendrell, Tortosa, i el barri de la Mariola a Lleida.