Una setantena de persones s´han reunit aquest vespre a Banyoles en una concentració emotiva en record dels vuit gossos i tres gats que han mort les darreres setmanes enverinats a la zona del Pla de l´Ametller. La mobilització, organitzada per l´entitat sense ànim de lucre ADA-Dracs Peluts tenia un doble objectiu: d´una banda mostrar recolzament als veïns afectats pels enverinaments i reivindicar més normatives que protegeixin els animals i els seus drets. "Volem més protecció, això no pot tornar a passar, potser la solució passa per modificar les ordenances municipals perquè es protegeixin efectivament els drets dels animals", ha detallat el membre i fundador de l´associació, Víctor Carreño. Durant l´acte, els assistents han encès espelmes en record dels animals de companyia morts en aquest espai, s´ha llegit un manifest conjunt i ha finalitzat amb una breu actuació musical.

La concentració s´ha convocat arran dels casos d´enverinaments d´animals que van succeir aquestes setmanes passades al Pla de l´Ametller. Des de l´entitat assenyalen que, segons les dades que tenen, han mort un total de 8 gossos i tres gats. No obstant això, no descarten que s´hagin produït més defuncions. "A la zona hi ha una colònia de gats de carrer i no sabem quants han pogut morir enverinats", ha detallat Carreño. Des de l´associació expliquen que el verí que es va utilitzar es tracta d´un pesticida prohibit des de fa 14 anys a l´Estat per la seva alta toxicitat. "Està clar que algú ho va fer perquè el verí es trobava barrejat amb la carn picada i els animals s´ho van menjar", ha detallat.

"També sabem que han mort altres animals que van només van trepitjar la zona on es trobava el verí però posteriorment es van llepar alguna de les potes", ha destacat el fundador de l´entitat. Des de l´associació remarquen que és el primer cop que es topen amb una situació com aquesta al municipi i, per això, reclamen canvis en l´ordenança municipal o més normatives que permetin protegir efectivament i millor els animals.