Fan passar una línia elèctrica d´alta tensió per la Fageda d´en Jordà

La rasa al costat dels faigs ha causat alarma entre els caminants i els veïns que han demanat explicacions al Parc Natural

09.02.2016 | 07:12
El vall ara té un impacte visual que desapareixerà.
El vall ara té un impacte visual que desapareixerà.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha informat de les obres de construcció d´una línia elèctrica d´alta tensió (uns 25.000 volts) que uneix l´inici de la vall del Corb, amb la seu del Parc a can Jordà, a la Fageda. Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha explicat que la finalitat de l´obra és la de crear xarxa. Segons ell, disposar d´una xarxa extensa fa que quan hi hagi una avaria la companyia pugui desviar l´alimentació de la zona avariada a un altre transformador i així reduir els efectes de l´incident d´una manera quasi immediata.

La línia segueix un camí de la Fageda d´en Jordà que ara està aixecat. Hi ha una rasa llarga, amb terra i rocs de basalt a banda i banda.
Puig ha indicat que quan la línia estigui acabada faran un treball de restauració acurat gràcies al qual no es notarà res de l´obra. «Quan fan les obres –ha valorat–, vulguis que no, es visualitza un impacte que es fa més gran a les zones difícils». Ha oposat: «Però el Parc està perquè es faci un treball de restauració ben fet i, un cop fet, no es noti».

Ha assenyalat que l´obra és necessària perquè els habitants de les masies de la zona, can Jordà (la seu del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa) i la cooperativa la Fageda tinguin electricitat. La Cooperativa la Fageda en els darrers temps ha doblat gran part de les seves estructures per mitjà de fer equipaments soterrats. És a dir, no hi ha impacte visual perquè l´augment de més d´un 20 % de la zona edificada en els darrers 5 anys és subterrània.

Pel que fa als veïns, el director del Parc ha explicat que els ha anat a trobar i els ha explicat el projecte, la seva necessitat i l´impacte nul, un cop hagin fet els treballs de restauració.

Puig també ha recordat que el mateix camí ara ja serveix per a les conduccions soterrades de la xarxa d´aigua. Ha indicat que el Parc fa un seguiment precís perquè, quan estiguin acabades, les obres no hagin deixat cap senyal.

Segons Puig, la línia s´allargà durant uns 2 quilòmetres i la meitat ja està soterrada. Pel que fa a la durada de les obres, ha indicat que en un termini d´uns 10 dies estaran acabades.

La part ara en construcció és la més complicada, perquè passa per una zona amb parets seques i petits promontoris. La visualització de la rasa al costat dels faigs i de les fulles ha causat impacte entre els caminants i els ciclistes que es passegen pel bosc.
En alguns casos, s´han trobat amb l´obstacle i l´han hagut de superar amb salts i, en d´altres, han quedat sorpresos i s´han preguntat sobre la necessitat del llarg vall enmig del bosc de faigs més conegut de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema