El negoci milionari de gestionar els menjadors escolars

L'adjudicació del servei ha motivat l'obertura d'una investigació judicial al Consell Comarcal de la Selva

03.03.2016 | 07:23

L'adjudicació del servei de menjador escolar mou milions i a Girona hi ha un cas que ha motivat una investigació judicial, el del Consell Comarcal de la Selva. La raó és que va realitzar una oferta prohibitiva per a petites i mitjanes empreses, que la jutgessa que instrueix el cas Manga considera que presumptament s'hauria pactat amb l'empresa adjudicatària, un cas que va avançar Diari de Girona. Aquest Consell ostenta un rècord: l'adjudicació més cara del servei, per 29,2 milions d'euros.

En el cas del Consell de la Selva, el servei de menjador a gairebé totes les escoles de la comarca es va adjudicar, el juny de 2013 i per a 8 anys, a Eurest Colectividades SL. En relació amb el Consell Comarcal de la Selva, l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es va desvincular de la licitació però va explicar que la seva recomanació va ser que «es fragmentés en lots, per poder atendre millor les demandes específiques de les escoles».

El Consell del Gironès és el que ha fragmentat més l'oferta, en zones escolars i per a períodes d'un màxim de quatre anys. En concret, entre 2013 i 2014, l'ens va crear set lots diferents que va licitar per quasi 1,2 milions d'euros i que es van adjudicar a les empreses Capgir Gestió de Serveis, Serhs Food Area i Catering Vilanova SL.

Al Pla de l'Estany es va realitzar un procediment obert i amb publicitat, al qual només es va presentar Càtering Vilanova SL i el Consell Comarcal li va adjudicar per 43.312,10 euros el servei de l'únic menjador d'una escola pública que gestiona -12 estan al càrrec d'AMPA i una de l'Ajuntament de Banyoles. Per la seva banda, el Consell del Baix Empordà ha adjudicat una pròrroga d'un any per a aquest curs, per als vuit centres que gestiona, amb un import de 2,6 milions. En la seva compareixença d'ahir, el sindicat Ustec·STEs va assenyalar el monopoli de Sers a l'Alt Empordà. Al Ripollès, el setembre de 2014 es va dur a terme l'última adjudicació, amb un procediment obert al qual només es va presentar Hostesa -amb un pressupost de 64.024,80 euros- i un altre de negociat també amb un sol aspirant, La Teuleria -aquest per 17.133,66 euros. Finalment, l'adjudicació del servei de menjador per part del Consell Comarcal de la Garrotxa es va fer el juny de l'any passat, que va recaure en Serunión, per 4 anys -prorrogables per dos més- i per valor de 4 milions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

El repte esportiu de l'Oncolliga a la Vall de Llémena recaptarà uns 25.000 euros contra el càncer

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

El Ripollès va tenir una gran activitat minera en ferro, coure i plata durant la primera meitat...

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Enllaços recomanats: Premis cinema