L'ICS Girona i l'IAS renoven el conveni de col·laboració que van signar l'any 2006

15.03.2016 | 07:21

L'IAS i l'ICS Girona han renovat el conveni de col·laboració entre les dues institucions, que comparteixen gerència i des de fa anys treballen de manera coordinada a l'hospital Josep Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt. Les dues institucions han signat el "Conveni d'aprovació del text refós del conveni marc d'aliança estratègica entre l'ICS Gerència Territorial de Girona i l'IAS, empresa pública adscrita al Servei Català de la Salut", que actualitza jurídicament el conveni signat l'any 2006, el primer document que emmarca l'anomenada "aliança estratègica" de l'ICS i l'IAS.
El conveni preserva la independència dels dos ens i vol ser un reflex de la realitat actual, adaptant-se a les necessitats del moment per a millorar l'atenció al territori, expliquen des de l'ICS. Amb aquest acord es dóna cobertura jurídica, administrativa i  organitzativa a les iniciatives de col·laboració entre els diferents serveis.
Segons el nou acord, s'estableix un  marc estable de relació entre ambdues entitats i es determinen les condicions en les que es regirà aquesta col·laboració. L'objectiu és definir, establir i instrumentar un projecte de direcció estratègica i de gestió compartida per a la planificació, coordinació, control i desplegament de l'estructura directiva, de serveis centrals i de l'activitat assistencial de les diverses especialitats mèdiques dels diferents centres i serveis d'ambdues institucions, ja sigui de l'àmbit de l'atenció primària com hospitalària. 
El conveni ha de permetre potenciar les sinergies per aprofitar al màxim els seus serveis assistencials, optimitzar els recursos existents, facilitar la transmissió de coneixements i potenciar la millora professional amb la finalitat de proporcionar una assistència el més acurada possible als ciutadans de la Regió Sanitària de Girona sota els criteris d'economia, rendibilitat i productivitat de les respectives especialitats mèdiques, diu l'ICS.
També estableix la constitució d'una Comissió Paritària de Seguiment, integrada per tres membres en representació de cada institució, que es reunirà dos cops l'any de manera ordinària per fer el seguiment i avaluació de l'evolució del conveni.
Les decisions que prengui la Comissió de seguiment, que ja s'ha constituït i comença a ser operativa, seran vinculants. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema