La de divendres no va ser la primera vegada que els pit bull de Llagostera atacaven un humà. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaría, indica que una dona de Sant Feliu de Guíxols ja havia sigut agredida en la mateixa casa on divendres va acabar malferit a mossegades un llagosterenc de 63 anys. La dona seria la propietària de la vivenda, que la destina a lloguer. Els Mossos d'Esquadra han confirmat avui que l'atac es va produir el passat 7 de novembre.

Santamaría explica que des de l'Ajuntament ja han interposat un parell de denúncies administratives a la propietària dels animals per l'incompliment de l'ordenança de tinença d'animals. La primera seria perquè "els gossos no estaven lligats a l'interior del recinte" i la segona perquè no estan censats a la població. Sembla que el domicili habitual de la dona és Andorra i és allà on estarien registrats els animals.

Els animals es troben ara al domicili de Llagostera però l'alcalde de la població assegura que "estem movent tot el necessari perquè els gossos siguin comissats i els treguin". De fet, diumenge ja es va produir una concentració veïnal en protesta pel retorn dels animals a la seva propietària, que ara els té a l'interior del domicili. La intenció és que siguin a la gossera fins que el jutge decideixi què s'ha de fer amb els animals. Entre les opcions hi ha la del sacrifici.

La víctima de divendres va acabar ferida quan la propietària dels animals va demanar-li ajuda perquè no podia obrir la porta de casa seva. En apropar-se al terreny, els gossos van obrir la porta i es van abraonar sobre l'home i li van causar grans ferides.