Salut tramita la penalització a la nova empresa de les ambulàncies

No va començar a prestar el servei la data prevista perquè tenia bases pendents de validar

19.03.2016 | 18:06

El Departament de Salut ja ha iniciat els tràmits per penalitzar la nova empresa adjudicatària del servei d´ambulàncies, Transport Sanitari de Catalunya (TSC). El motiu, segons indica el conseller de Salut, Toni Comín, en una resposta parlamentària, és que TSC no va començar a prestar el servei de transport sanitari a la regió sanitària de Girona en la data prevista a les clàusules de la licitació perquè encara tenia algunes bases pendents de validar.

Salut també tramita la penalització de l´adjudicatària del lot territorial del Camp de Tarragona i ha incoat un expedient per a la penalització de les adjudicatàries que s´encarreguen del servei a l´Alt Pirineu, Lleida, Terres de l´Ebre i la Catalunya Central perquè també van començar a operar més tard del previst.

En la seva resposta, Comín assenyala que el Departament de Salut, a través del Servei Català de la Salut (CatSalut), va crear el passat 8 d´octubre una taula nacional de seguiment del desplegament del procediment del transport sanitari per analitzar el desplegament i funcionament del nou model del SEM, derivat del polèmic concurs per adjudicar el servei.

Aquesta taula nacional participada per l´Administració, les empreses adjudicatàries i la part social es va reunir en tres ocasions entre octubre i desembre mentre que, alhora, es realitzaven comissions territorials amb taules de seguiment de cada un dels lots en què es divideix Catalunya per als aspectes més operatius.

A més, recorda Comín, des del SEM es van realitzar auditories dels recursos presentats en cada un dels lots territorials, i fins que no va considerar que els recursos presentats són els adequats no es va autoritzar l´inici de la prestació del servei.

Incidències a Girona

La implantació del nou model del SEM va arribar a les comarques gironines després de diversos endarreriments, ja que una de les primeres dates que s´havia anunciat al territori per a la posada en marxa del servei era a principis de desembre i posteriorment, el dia 28. Finalment, l´adjudicatària va esgotar el termini marcat a les bases del concurs, el 15 de gener, per iniciar el servei.

L´arribada de la nova empresa ha estat acompanyada de polèmica des del seu inici, amb un turbulent procés d´adjudicació, i des d´un bon principi es van detectar incidències, sobretot en el transport sanitari no urgent, de les quals s'han queixat pacients i institucions com l'hospital de Palamós. El mateix Comín va explicar dimecres al Parlament que la regió de Girona és on s´han registrat més incidències i les va atribuir a l´adjudicatària que substitueix CTSC, l´empresa que se n´havia encarregat fins ara.

Salut està investigant aquestes incidències per veure si són pròpies del procés d'implantació o si deriven del model en si, i preveu actuar «amb contundència» si es detecten «irregularitats injustificables».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema