Sant Gregori tornarà a tenir un camp de treball aquest estiu de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de la mà de l'Associació de Joves El Quaranta-Dos, una entitat juvenil del municipi. Aquest camp de treball es desenvoluparà a la zona de l'illa de la Pilastra, on es faran tasques de manteniment i de recuperació de l'espai natural protegit d'aquest indret. Es tracta d'un projecte que compta amb la col·laboració del Consorci del Ter i els ajuntaments tant de Sant Gregori com de Bescanó. Aquest projecte de caire medi ambiental servirà per seguir conservant aquest espai natural d'hàbitat de ribera al mig del riu Ter.

A l'illa de la Pilastra s'hi pot accedir per visitar, des de Sant Gregori, a través d'un passeig amb sortida del Centre BTT Sant Gregori (a la zona esportiva) per la vora de la riera de Llémena i del riu Ter o des de la banda de Bescanó.

Aquest estiu, concretament a la primera quinzena d'agost d'aquest any, participaran en aquesta activitat un total de 24 joves d'entre 14 i 17 anys vinguts d'arreu de Catalunya. A part de les tasques a l'illa de la Pilastra, on s'han fet projectes europeus Life per la conservació d'espècies i eliminació d'invasores, també realitzaran activitats de descoberta del medi natural, tallers i altres activitats d'esport.