Les Planes posarà multes als vehicles que aparquin als camins de les gorgues

Ha posat senyals de prohibit aparcar i ha pintat línia groga al camí que va a les gorgues del Molí dels Murris

30.03.2016 | 11:54

La darrera Junta de Govern de les Planes d´Hostoles va aprovar multar els vehicles que aparquin malament als accessos a les gorgues. Fonts de l´Ajuntament han informat que hi ha les gorgues del Molí dels Murris (Cogolls), la Plana i la Pedrera d´en Biel (sota del cementiri), can Poeti (sota del pavelló) i Santa Margarida (a l´entrada de la Monter).

Es tracta d´un seguit de gorgues i salts d´aigua que segueixen el recorregut del riu Brugent per la perifèria de la localitat. Són uns indrets amb prou bellesa natural per atraure anunciants. Un dels darrers anuncis d´una coneguda marca de cotxes va ser fet a la gorga del Molí dels Murris, a Cogolls. A més de productores de publicitat, les gorgues atrauen banyistes a l´estiu i també amants de la naturalesa proveïts de càmeres fotogràfiques i de filmació.

El problema estava en el fet que en caps de setmana i festius -en ocasions de manera inconscient- els amants de la natura aparcaven a banda i banda dels camins d´accés a les gorgues. El fet obstaculitzava el pas dels tractors que anaven als camps i dels camions de bestiar que anaven a les granges de la rodalia. També obstruïen el pas dels vehicles que anaven a la factoria càrnia de la Monter. Segons el criteri de Marc Puig (regidor de Comunicació per CiU): «Aparcaven en camins que més que camins eren marges».

Davant del creixement del problema, l´Ajuntament primer va decidir senyalitzar els accessos i ara -fa poc- ha aprovat posar multes.

Senyals
L´Ajuntament ha informat que ha posat 2 cartells de prohibit aparcar i 1 quilòmetre de línia groga. Segons fonts del grup de protecció civil de la localitat. La senyalizació -en els dies de Setmana Santa- ha estat efectiva, perquè els conductors quan veien els senyals reculaven i -en el cas del Molí dels Murris- aparcaven al pavelló.

El fet que no hi haguessin cotxes aparcats a la vora dels camins - segons Puig- va ser clau el diumenge (dia 27 de març). En aquest dia, una senyora de 86 anys es va fer mal en un peu a la zona del Molí dels Murris. Tot i que en un helicòpter es va assentar al lloc de l´accident, la dona va poder ser traslladada en ambulància a l´Hospital d´Olot i de la Garrotxa. Segons Puig, l´ambulància va arribar al lloc de l´accident sense problemes.

La situació -segons el seu criteri- hauria estat diferent l´any passat. Llavors, van comptar uns 30 cotxes al camí del Molí dels Murris i 30 més al camí de Santa Margarida.

El darrer camí també -segons Puig- va ser senyalitzat amb un cartell vertical de prohibit aparcar i uns 50 metres de línia groga a l´entrada de la Monter. Puig ha explicat que no han senyalitzat el sectors de les gorgues de la Plana i la pedrera d´en Biel, perquè no ha calgut. Segons ell, les persones que van a aquestes gorgues aparquen al cementiri.

Puig ha valorat que les gorgues representen un benefici per al poble, perquè els usuaris compren queviures i elements que els ajuden a passar el dia a les botigues de la localitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema