La darrera Junta de Govern de les Planes d’Hostoles va aprovar multar els vehicles que aparquin malament als accessos a les gorgues. Fonts de l’Ajuntament han informat que hi ha les gorgues del Molí dels Murris (Cogolls), la Plana i la Pedrera d’en Biel (sota del cementiri), can Poeti (sota del pavelló) i Santa Margarida (a l’entrada de la Monter).

Es tracta d’un seguit de gorgues i salts d’aigua que segueixen el recorregut del riu Brugent per la perifèria de la localitat. Són uns indrets amb prou bellesa natural per atraure anunciants. Un dels darrers anuncis d’una coneguda marca de cotxes va ser fet a la gorga del Molí dels Murris, a Cogolls. A més de productores de publicitat, les gorgues atrauen banyistes a l’estiu i també amants de la naturalesa proveïts de càmeres fotogràfiques i de filmació.

El problema estava en el fet que en caps de setmana i festius -en ocasions de manera inconscient- els amants de la natura aparcaven a banda i banda dels camins d’accés a les gorgues. El fet obstaculitzava el pas dels tractors que anaven als camps i dels camions de bestiar que anaven a les granges de la rodalia. També obstruïen el pas dels vehicles que anaven a la factoria càrnia de la Monter. Segons el criteri de Marc Puig (regidor de Comunicació per CiU): «Aparcaven en camins que més que camins eren marges».

Davant del creixement del problema, l’Ajuntament primer va decidir senyalitzar els accessos i ara -fa poc- ha aprovat posar multes.

Senyals

L’Ajuntament ha informat que ha posat 2 cartells de prohibit aparcar i 1 quilòmetre de línia groga. Segons fonts del grup de protecció civil de la localitat. La senyalizació -en els dies de Setmana Santa- ha estat efectiva, perquè els conductors quan veien els senyals reculaven i -en el cas del Molí dels Murris- aparcaven al pavelló.

El fet que no hi haguessin cotxes aparcats a la vora dels camins - segons Puig- va ser clau el diumenge (dia 27 de març). En aquest dia, una senyora de 86 anys es va fer mal en un peu a la zona del Molí dels Murris. Tot i que en un helicòpter es va assentar al lloc de l’accident, la dona va poder ser traslladada en ambulància a l’Hospital d’Olot i de la Garrotxa. Segons Puig, l’ambulància va arribar al lloc de l’accident sense problemes.

La situació -segons el seu criteri- hauria estat diferent l’any passat. Llavors, van comptar uns 30 cotxes al camí del Molí dels Murris i 30 més al camí de Santa Margarida.

El darrer camí també -segons Puig- va ser senyalitzat amb un cartell vertical de prohibit aparcar i uns 50 metres de línia groga a l’entrada de la Monter. Puig ha explicat que no han senyalitzat el sectors de les gorgues de la Plana i la pedrera d’en Biel, perquè no ha calgut. Segons ell, les persones que van a aquestes gorgues aparquen al cementiri.

Puig ha valorat que les gorgues representen un benefici per al poble, perquè els usuaris compren queviures i elements que els ajuden a passar el dia a les botigues de la localitat.