La pluja d'ahir va ser molt benvinguda a les comarques gironines. Moderada però incessant, almenys fins a la tarda, va ajudar molt més que no pas perjudicar. La pertorbació va arribar de matinada i va començar a descarregar al conjunt del territori una pluja fina i regular, («britànica» com en diuen alguns) que va anar de meravella per regar camps, humitejar boscos, esbandir l'ambient i deixar grans gruixos de neu a muntanya.

O, el que és el mateix: va ser positiva per a l'agricultura, per prevenir incendis, per reduir la contaminació acumulada i per assegurar una setmana més de neu a les pistes d'esquí gironines, que encara romanen obertes aquest mes d'abril.

De fet, al Pirineu gironí és un dels llocs on les precipitacions van ser més abundants. A Masella, per exemple, hi va caure un gruix de neu d'almenys 30 centímetres, i volums similars també a Vallter 2000 i a La Molina.

Les nevades van ser molt ben rebudes per les estacions, que allarguen així uns dies més la temporada. Segons FGC, l'empresa pública que gestiona Vallter i La Molina, la neu permetrà obrir portes almenys fins aquest diumenge, 10 d'abril. I la situació a Masella encara es preveu millor, ja que tal i com va informar l'estació en un comunicat al seu blog, «mantindrem les instal·lacions obertes cada dia de la setmana fins ben entrat el mes d'abril; és a dir, l'estació romandrà oberta fins que les condicions de neu ho permetin».

Això, sumat a l'arribada d'un temps més o menys estable i sense grans calorades, obre la porta que Masella pugui estirar la temporada de cares al pont de maig.

Si la neu ha estat ben rebuda al Pirineu, a la resta de la província la pluja ha estat rebuda amb els braços oberts. L'amenaça de sequera ja feia dies que s'havia reduït, però un quadre de pertorbacions com les d'ahir feia molta falta. Així ho explica el meteoròleg de l'Estartit Josep Pascual, que afegeix que «hi ha anys que aquest tipus d'escenaris no passen. Aquesta pluja és fantàstica per al camp, perquè no és gens forta i no sol provocar destrosses; ha estat una pluja amb més beneficis que perjudicis», va explicar.

Pascual va informar que les pluges que hem tingut són les típiques de primavera «i potser no són tan fortes com les que solen caure durant la tardor». Tanmateix, va augurar que en els propers deu dies no s'esperen més pluges com les d'ahir.

Pel que fa als litres caiguts, el rànquing el va encapçalar la Vall de Núria amb 57 litres per metre quadrat durant la matinada i matí d'ahir. La segueix Viladrau i Anglès, que van recollir respectivament 50 i 51 litres fins a la tarda. A la resta de municipis gironins els pluviòmetres també es van omplir notablement: A Santa Coloma de Farners va registrar-ne 37,5; la Vall d'en Bas 34,5; Banyoles 36, Olot i Girona ciutat 31,5. En qualsevol cas, en la major part de poblacions l'aigua acumulada no va baixar dels 20 litres per metre quadrat.