Xavier Dilmé continuarà com a president de la intercomarcal d'Unió a Girona. L'assemblea de militants de la formació ha aprovat aquest divendres al vespre la nova executiva que està formada per 25 persones de totes les comarques gironines. «L'executiva combina l'experiència amb la renovació», ha explicat Dilmé, que ha afegit que també potencia el municipalisme «amb més pes». Un altre dels objectius del partit és recuperar militants, ja que Dilmé ha admès que els últims mesos Unió ha patit una baixada de simpatitzants. Segons ha concretat, la intercomarcal de Girona compta actualment amb més de 500 militants.

També ha detallat que, a partir d'ara, l'estratègia d'Unió és «gestionar la normalitat». Dilmé ha destacat que la nova executiva està formada per «totes les sensibilitats» del partit. A part de Dilmé, la resta de persones que integren el nou lideratge són: Carles Àlvarez, Núria Anglada, Jeroni Aurich, Jordi Bohigas, Lluís Carbó, Antoni Carrasco, Anna Colomer, Jordi Fàbrega, Joan Carles F. Burgui, Jaume Fontdevila, Núria Galimany, Núria Gómez, Fèlix Isern, Lluís Jofra, Pere Maluquer, Azucena Marín, Ferran Pedró, Xavier Ribera, Montse Ricart, Joan Solés, Montse Surroca, Jaume Torramadé, Josep Valdera i Ricard Vera.

Dilmé ha subratllat que la formació està lligada al «mapa municipal», després de remarcar que a les comarques gironines Unió disposa d'una seixantena de regidors, una desena d'alcaldes i un diputat provincial, a més de representants als consells comarcals. L'assemblea de militants d'aquest divendres de la intercomarcal de Girona també ha comptat amb la participació del secretari general del comitè de govern d'Unió, Ramon Espadaler. «Per davant vénen temps amb reptes interessants i positius», ha afirmat Espadaler.

En concret, Espadaler ha explicat que el primer pas del partit, a part de la renovació de càrrecs de l'àmbit local, comarcal i intercomarcal, és una reorganització perquè sigui «més obert i democràtic». Així mateix, Espadaler ha avançat que, després de l'estiu, serà el moment d'escollir la nova direcció nacional d'Unió.