L'hospital Josep Trueta de Girona va informar ahir que en els primers mesos d'aquest any s'ha detectat «un augment de pacients crítics». El centre va afegir que això ha suposat «un increment de la pressió assistencial» en els serveis que atenen aquests pacients. D'aquesta manera, el Trueta va respondre el comunicat de Podem Girona que ahir va valorar que els serveis de reanimació de l'hospital es troben «sobresaturats». En canvi, el centre va assegurar que «en cap cas es viu una situació de col·lapse ni tampoc s'ha estat mai en aquesta situació en tot l'hivern». Tot i això, el Trueta va detallar que, a causa del creixement de pacients crítics, aquest hivern ha posat en marxa dos llits més de semicrítics. L'hospital va recordar que la seva UCI és «la de referència de la regió».

Així mateix, Podem Girona va subratllar que el centre va ajornar intervencions ja programades el passat 7 d'abril per «no disposar de places on derivar els pacients» una vegada operats. Ara bé, la direcció del Trueta va justificar que el 7 d'abril va decidir suspendre cinc intervencions quirúrgiques previstes pel 8 d'abril després de comprovar que l'evolució dels pacients postquirúrgics que hi havia a la reanimació -nou en total- «podia comprometre poder acollir degudament tota l'activitat quirúrgica programada». L'hospital va afegir que va reprogramar les operacions anul·lades per als dies següents «per garantir la correcta atenció als pacients de la reanimació».

El centre va concloure que malgrat que s'ha produït aquest increment de l'activitat habitual, «no ha estat necessari obrir en cap moment la planta 7A» que, segons el Trueta, s'activa «si les necessitats assistencials ho fan necessari».

Mantenir el laboratori clínic

En paral·lel, el diputat per Girona de Catalunya Sí Que es Pot, Marc Vidal, va presentar ahir una proposta de resolució sobre el trasllat del laboratori d'anàlisi clínic regional de l'hospital Josep Trueta de Girona al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Vidal va entrar aquesta proposta perquè sigui debatuda a la comissió de Salut del Parlament. En la petició, el diputat demana que es mantingui el servei a Girona i que es deixi en suspens qualsevol trasllat previst fins que s'estudiïn les sinergies entre ambdós centres de salut. També aposta per valorar, conjuntament amb els treballadors, la millora de la funcionalitat del servei. Així mateix, Vidal també ha presentat 17 preguntes escrites al Govern català per conèixer els detalls sobre els objectius de millora que suposarà aquest canvi de lloc i el cost que representarà.