Les classes del curs escolar 2016-2017 començaran el dilluns 12 de setembre tant a l'educació Primària com a Secundària i postobligatoris, excepte els cicles formatius de grau superior, escoles oficials d'idiomes i formació d'adults, que tindran temps de començar el curs fins al 19 de setembre. Per la seva banda, els professors començaran les seves activitats el 2 de setembre, segons l'ordre del Departament d'Ensenyament que ahir es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Tot i que el curs començarà el 12 de setembre, a l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), el Batxillerat i els Cicles Formatius de grau mitjà, l'inici es podrà endarrerir fins al 14 de setembre segons la gestió de l'avaluació extraordinària o d'altres tràmits que es facin abans del començament de les classes. En aquest supòsit, caldrà compensar l'endarreriment amb dies de lliure disposició o amb l'endarreriment del dia d'acabament de les classes al desembre o a final de juny. Les vacances de Nadal seran entre el 23 de desembre i el 8 de gener; i les de Setmana Santa, del 8 al 17 d'abril.

El nou calendari diu que el curs acabarà el 21 de juny, menys als ensenyaments de règim especial. També s'estableixen les dates dels exàmens de recuperació del setembre per a l'ESO i 1r de batxillerat, entre l'1 i el 5 de setembre de 2017. En el cas de FP i 2n de Batxillerat aquestes proves es faran al juny, després de les ordinàries. Amb caràcter general, l'horari lectiu d'Infantil i Primària serà de 9 del matí a dos quarts d'1 del migdia i de 3 a dos quarts de 5 de la tarda.