L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha ofert ajut dels seus serveis tècnics als veïns que necessitin al·legar contra els resultats de la regularització que fa la Direcció General del Cadastre. Fonts de l'Ajuntament han indicat que, un cop acabada la regularització, els veïns que hagin tingut canvis al registre rebran un notificació.

Per exemple, si en el moment d'una inspecció aèria algú tenia un toldo estès i li han comptat com un porxo, doncs li caldrà demostrar que en realitat és un toldo. En casos com aquests haurà d'aportar una fotografia i un document tècnic que l'Ajuntament s'ofereix a fer. Les mateixes fonts han indicat que el més segur és que els serveis tècnics hauran de fer atencions matí i tarda. No preveuen una ampliació de personal.

L'Ajuntament ha repartit un comunicat per les cases, explicant que es posen al dia les edificacions que el propietari no hagi declarat al Cadastre. I precisa que «són les que han sofert algun tipus de reforma, ampliació o canvis d'ús». Indica que els propietaris amb reformes, ampliacions o canvis d'ús sense declarar hauran de pagar una taxa de 60 euros i la liquidació complementària amb caràcter retroactiu de fins a 4 anys. En la mateixa situació, es trobarà qui hagi fet una ampliació i no l'hagi declarada. El comunicat també exposa que els immobles rústics s'incorporaran per primera vegada al Cadastre. Es tracta de les granges i els cobert agrícoles o ramaders. Aquestes construccions no hauran de pagar la taxa de 60 € i la liquidació complementària, però a partir d'ara tributaran.

Tots els propietaris afectats per la regularització rebran una notificació i tindran 15 dies per presentar al·legacions. Poden presentar una instància de desacord i un recurs documentat. Si no s'han documentat inconvenients, la proposta esdevindrà efectiva i la liquidació dels quatre anys i la taxa es faran efectives. Un cop els propietaris hagin rebut la notificació podran consultar la web www.sedecadastro.gob.es, ja que tindran un codi per verificar dades.