El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va defensar que Ramon Ramos segueixi de director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. En el ple ordinari del mes d'abril, que va tenir lloc ahir, Vila va explicar -en resposta a les preguntes d'ERC i la CUP- que el tractament del Patronat de Turisme és «diferent» perquè es tracta d'una societat mercantil. Malgrat que la resta dels alts càrrecs dels organismes autònoms i dels ens dependents de la corporació es trauran a concurs, Vila va argumentar que l'estiu passat el Consell d'Administració del Patronat de Turisme va ratificar Ramos de director. «No he dit mai que es convocarien totes les places», va subratllar Vila, que va afegir que «potser s'hauria d'haver fet una explicació» sobre el cas de Ramos.

Vila va fer aquesta consideració en el torn de precs i preguntes del ple perquè el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va qüestionar l'excepció de Ramos. «Casualment la plaça que no es convoca té el salari més elevat» dels alts càrrecs de la Diputació, va destacar Salellas, que va recordar que la corporació aporta «el 90% del pressupost del Patronat de Turisme». Finalment, Salellas va lamentar que el Consell d'Administració del Patronat «pot fer i desfer». En la mateixa línia, el portaveu d'ERC a la Diputació de Girona, Pau Presas, va valorar que si la persona que ocupa la plaça de director del Patronat de Turisme és un «bon professional», no hi hauria d'haver cap problema per treure el càrrec a concurs. Presas també va posar en dubte si «realment és necessari» convocar les places dels alts càrrecs perquè si els llocs directius no s'ocupessin, podria suposar un estalvi econòmic.

En canvi, Vila va retreure a ERC que qüestionés el sistema d'elecció de Ramos. El president de la Diputació va considerar que les dues legislatures anteriors la formació republicana havia donat per bona la manera de nomenar la direcció del Patronat de Turisme, ja que va assegurar que el sistema d'elecció de Ramos és «el mateix» que va fer servir ERC per triar Dolors Batallé com a directora del Patronat. Vila va recordar que els estatuts del Patronat de Turisme permeten que el Consell d'Administració nomeni el director de la institució.

Les places dels alts càrrecs

Presas també va valorar que les bases que la Diputació ja ha publicat per ocupar les places de gerent de Dipsalut i Xaloc «no són clares» sobre el tribunal avaluador. El president de la corporació va respondre que les bases es qüestionen perquè són «massa obertes» i no tenen «els tallafocs pertinents», tot i que va remarcar que el govern de la Diputació no ha interferit en l'elaboració de les bases. «Convido a tots els grups de l'oposició que participin» en els processos, va proposar Vila, que va negar cap intenció obscura en l'elecció dels alts càrrecs, ja que va qualificar els procediments d'oberts i transversals.