La plataforma ecologista Salvem la Platja de Pals denuncia que l'equip de govern de JxP i CiU està prioritzant els interessos de promotors privats per sobre dels ciutadans. Així valoren el fet que el govern local decidís aprovar un pla urbanístic prop de primera línia de mar, en una zona de pinedes sobre dunes d'alt valor paisatgístic i natural. Critiquen que el consistori vulgui tirar endavant uns plans emparant-se en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que data del 1986, que consideren desfasat.

"Estan intentant aprovar-ho a corre-cuita abans no s'estimin el miler d'al·legacions que es van presentar", asseguren fonts del grup ecologista. Per això, avancen que "si aquests plans s'aproven de forma il·legal, sense tenir en compte les al·legacions que hem presentat, i es tiren endavant abans de l'aprovació o resolució del nou POUM, denunciarem a la comissió d'Urbanisme i a l'Ajuntament de Pals". Així de contundent es mostra Pau Bosch, un dels membres i vocals de la plataforma.

L'any passat, l'entitat ja va tornar-se a posar en peu de guerra davant el nou POUM que plantejava l'ajuntament i al qual s'han presentat un miler d'al·legacions. Ara, la polèmica urbanística segueix després que l'equip de govern de Pals format per CiU i Junts per Pals ha començat els tràmits per permetre construir en una zona de pinedes sobre dunes, a prop del mar. La plataforma va descobrir-ho després que l'equip de govern ho aprovés de forma unilateral i sortís publicat al Butlletí Oficial de la demarcació de Girona.

Segons la regidora d'Urbanisme de Pals, Maite Servià, no podien deixar el projecte en un calaix del consistori perquè el POUM, que encara és vigent, permet edificar en aquest entorn. A més, assenyala que "s'està fent demagògia" perquè es tracta d'un projecte que no començaria a veure la llum fins d'aquí molts anys i que encara cal que passi per diverses institucions, com la Comissió d'Urbanisme, abans no es posi la primera totxana. A part, assenyala que tenen les mans lligades pel que fa a aquest afer a causa dels compromisos contrets per governs anteriors amb els propietaris i promotors dels terrenys. Servià explica que, si fessin marxa enrere, això suposaria hipotecar el consistori perquè haurien de fer front a una indemnització de 4,6 milions d'euros a l'empresa. Al mateix temps, assenyala que han aconseguit modificar determinats aspectes del projecte i que ara es preserva més zona d'interès natural i s'han concentrat les edificacions allà on ja s'ha construït.

Uns arguments i explicacions que rebutgen des de la plataforma. En primer lloc, assenyalen que estan "decebuts" per l'actuació del govern en tot aquest afer i critiquen que només s'estan tenint en compte els interessos privats dels promotors de les obres, empreses molt conegudes de la zona.

En segon lloc, lamenten que s'hagin aprovat uns plans parcials basant-se en una normativa urbanística que es troba en ple procés de revisió. "Sembla que estan amagant algun interès, hi ha desviació de poder, s'està prioritzant i afavorint un promotor privat per sobre dels interessos de tothom", explica el portaveu ecologista, qui creu que això suposa un canvi de model urbanístic del poble.