Fins ara, cuatre-centes persones s'han presentat a la l'Àrea d'Ocupació de l'Ajuntament d'Olot per poder optar una plaça de treball del nou supermercat Esclat. Dels 400 aspirants, l'Àrea d'Ocupació n'ha seleccionat 170. D'aquests 170 n'han de sortir els 68 llocs de treball indefinits que estaran en plena activitat el dia de l'obertura, durant la segona quinzena de juny.

El cap de recursos humans d'Esclat , Francesc Bagué, va a explicar: «Seixanta-vuit persones d'Olot, la Vall de Bianya Sant Joan les Fonts, Sant Feliu de Pallerols, Les Planes d'Hostoles, Sales de Llierca, Besalú..., amb un lloc de treball consoslidat». Va seguir: «A més, hi ha 13 persones addicionals que també treballaran com a eventuals i que es poden consolidar». Bagué va indicar que el procés de selecció encara està obert.

Bagué va donar les explicacions ahir a la tarda. Ho va fer en una compareixença als mitjans, on també hi era Núria Zambrano (regidora d'Empresa i Ocupació-CiU). El cap de recursos humans va recordar que les obres del supermercat van ser començades fa 9 mesos. Va explicar que prevuen obrir durant la segona quinzena de junt. «Tindrà un superfíce de 3.200 m2 de sala de vendes i més de 400 places d'aparcament», va explicar.

Bagué va fer un avanç del que serà el nou Esclat. «Oferim - va dir- un producte fresc i de qualitat i un assortit de productes i marques». Va enumerar: carnisseria, xarcuteria, fleca, peixateria i fruita. Va afegir: « Tota una amplia secció de parament de llar: joguines, tèxtil, llibres, jardineria i parafarmàcia».

Va explicar que l'objectiu de la marca és ampliar l'oferta a Olot i la Garrotxa. «Sabem que aquí tenim potencial per crèixer». Va recordar que és molt habitual trobar Bon Preu i Esclat al Barcelonès, Osona i l'Alt Emprordà. Segons ell -a partdel juny- també ho serà a la Garrotxa, on mantindran obert el Bon Preu del carrer de les Lloses, obert a Olot el 2002. Va avançar que els objectius del grup per l'any vinent són girar 1.100 Meur i tenir unes 6.000 persones contractades de manera indefinida.