Els Mossos d'Esquadra de Trànsit, en el marc d'una campanya de control de velocitat d'abast europeu, van detenir aquest dissabte un conductor bala que circulava a 218 quilòmetres per hora per l'autopista AP-7 amb el seu tot terreny d'alta gamma.

L'home, de nacionalitat suïssa i d'origen turc, va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una velocitat penalment punible.

Els fets van succeir dissabte durant un control de velocitat que les patrulles de trànsit havien establert al quilòmetre 55 de l'autopista AP-7, en el terme de Sant Julià de Ramis i en sentit sud. Durant la matinada, els Mossos van detectar un turisme que circulava a 218 quilòmetres per hora, en un tram que es troba limitat a 120 quilòmetres per hora. Els agents van aturar el vehicle d'alta gamma, un tot terreny Volkswagen X5. El conductor va quedar detingut i va passar a disposició judicial al jutjat de Girona. El magistrat el va deixar en llibertat amb càrrecs i el va condemnar a 8 mesos de retirada del permís de conduir.

El conductor va ser enxampat a gran velocitat pels agents de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona durant una campanya policial de controls intensius de velocitat que es va fer fins diumenge per controlar la velocitat excessiva a les carreteres i carrers i està impulsada per l'Organització Internacional de Policies de Trànsit i la coordina el Servei Català de Trànsit.