La situació d'alerta per l'amenaça terrorista gihadista i els bons resultats dels controls del Pla Contra la delinqüència itinerant que es fan a la Jonquera ha provocat que no tinguin "data de caducitat". És a dir, com ha dit avui a Girona el Director General de la Policia, Ignacio Cosidó es mantenen sine die. A més ha explicat que l'amenaça terrorista Va fer reforçar la presència policial a la frontera i ara amb els esdeveniments esportius a França aquest estiu, tot sumat, provoca que no es retirin els controls. Tot això, ha assegurat sempre es fa en col.laboració amb França.

Gràcies als efectius de la Policia Nacional desplegats per lluitar contra els delinqüents itinerants s'ha aconseguit frenar l'anar i venir d'aquest tipus de malfactor que comenta un fet delictiu a Espanya pe exemple i després fugia cap a d'altres països com França. Assegura que les dades parlen per sí soles i per exemple des que es va desplegar el pla el 2014 i en els seus dos primers anys s'ha reduït la delinqüència violenta, que "és la que més ens preocupava dedicada als robatoris de vivendes en un 10%". Fruit de les actuacions dels agents a la Jonquera han revisat més de 31.000 vehicles, han fet més de 55.000 identificacions, han arrestat més de 250 persones, entre altres.

Pel que fa a l'amenaça terrorista ha dit que a Catalunya es fa bona feina policial i que els agents de la CNP han arrestat un terç dels gihadistes que s'han detingut a Espanya durant el 2015 . A Figueres el 2015 van arrestar una noia de 19 anys.

Cosidó ha donat aquestes dades en el marc de la presa de possessió del nou comissari provincial de la Policia Nacional a Girona, Francisco Pamplona. Que substitueix a Josep S. Ferragut que s'ha jubilat.

El Director General ha promès més efectius policials i cossos generals per a la província de Girona i ha assegurat que Pamplona té un expedient implacable ja que portà més de 40 anys al cos i a més, ha desenvolupat la seva carrera a Girona. Fins a iva d'avui era el cap d'operacions provincial i anteriorment, havia estat destinat a la Jonquera com a comissari de fronteres i també a l'aeroport de Girona.

Pamplona en les seves primeres paraules com a comissari Principal ha assegurats que col·laborarà amb totes les forces de seguretat i policials que hi ha desplegades a la província i que té com a compromís "actuar amb transparència" i també millora les condicions laborals dels policies. I finalment ha assegurat seguir treballant amb les competències que té la Policia Nacional a Catalunya.