El Banc dels Aliments de Girona rebrà una aportació extraordinària de llet gràcies a una campanya promoguda per l'Obra Social "la caixa" que començarà dilluns, amb l'objectiu de fer arribar aquest aliment bàsic a famílies desafavorides econòmicament. La recollida s'allargarà fins al 20 de maig a les 174 oficines de CaixaBanc a les comarques gironines, així com també a les seus de CaixaForum i l'EspaiCaixa a la capital.

Paral·lelament, i fins el 15 de juliol, també es podran fer aportacions econòmiques a través del sistema telemàtic de microdonatius de "la Caixa", del portal de l'entitat bancària o del web www.granrecollidadellet.cat.

Des del magatzem del Banc dels Aliments a Girona, el president d'aquesta organització, Frederic Gómez Pardo, el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a Girona, Josep Blanch, i el president de l'Associació de Voluntaris de "la Caixa" a Girona, Sergi Perafita, han presentat la segona edició de la campanya «Cap nen sense bigoti». Gómez Pardo ha refermat les necessitats de llet de l'entitat benèfica, que atén 38.442 gironins a l'any; 12.700 dels quals són menors de 16 anys. També ha insistit a denunciar el contrasentit que suposa perdre milers de litres de llet en accions de protesta com la que Unió de Pagesos ha realitzat aquesta setmana -per denunciar els abusos de part de la indústria agroalimentària- mentre hi ha mancança d'aquest producte. El president del Banc dels Aliments ha demanat trobar alguna via per canalitzar la situació i evitar el malbarament de la llet.