Els instituts del Pla de l'Estany promouen l'emprenedoria

L'alumnat ha dissenyat projectes solidaris, d'habitatge o transport públic

11.05.2016 | 17:20
L´acte, avui a l´Auditori de Banyoles.

Els projectes d'emprenedoria als instituts del Pla de l'Estany s'han concretat, aquest curs, en iniciatives relacionades amb activitats solidàries, la dinamització d'edificis desocupats o el servei d'autobús entre els pobles de la comarca, entre d'altres. L'alumnat de 3r i 4t d'ESO ha presentat deu treballs aquest matí, durant la cloenda de la tercera edició del «Projecte Toni, tenim oportunitats necessitem idees» que promouen els centres educatius i la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles.

Els instituts estimulen l'emprenedoria entre els seus estudiants a partir de l'observació de les necessitats del seu entorn i reptant-los a plantejar solucions. El Projecte Toni –que està dedicat al professor de l'institut Pla de l'Estany Toni Carmona, que va morir fa 4 anys– es desenvolupa al llarg del curs. Els treballs els realitzen equips de 3 a 5 alumnes, que estan en contacte amb l'Ajuntament, empreses i col·laboradors que els han ofert assessorament.

Els projectes finals han estat els següents: La dinamització d´activitats per a joves «Que rodi!», Apartaments per a la gent gran a Banyoles, Dinamització d´edificis desocupats amb activitats per a joves i artistes, el Festany, la Cursa Solidària, la Dinamització d´edificis desocupats amb projecte intercomarcal, New BNY, Transport de busos als pobles del Pla de l´Estany i la Dinamització d´edificis desocupats amb activitats per a joves.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema