L'Ajuntament de Sant Gregori ha aprovat una proposta per la igualtat d'oportunitat de les persones celíaques. En aquest sentit des de l'Ajuntament de Sant Gregori, es va tirar endavant en el darrer ple municipal, 9 de maig, a proposta de l'equip de govern de Convergència i Unió una série d'accions a impulsar per garantir que les persones celíaques trobin productes al seu abast amb més facilitat al municipi de Sant Gregori.

L'alcalde, Quim Roca (CiU), explica que algunes d'aquestes propostes ja es porten a terme al municipi però han considerat donar més força a aquestes accions i afegir-ne de noves amb un acord de ple.

El primer punt és garantir la disponibilitat d'aliments i begudes sense gluten a les dependències municipals i públiques de la vila que ofereixin aquest servei. Un altre punt és tenir a disposició aliments per a celíacs en esdeveniments esportius, culturals o d'altres àmbits. Un tercer punt és garantir, com fins ara, que n'hi hagi en el menjador escolar. Un quart punt és el de proporcionar les eines de formació necessària als establiments de restauració privats del municipi perquè puguin tenir una bona oferta per als celíacs. I per últim, sol·licitar a la Generalitat i a l'Estat les ajudes econòmiques pertinents.

Els celíacs són persones que, per una predisposició genètica, ?reaccionen a la ingesta de gluten, proteïna present al blat, l'ordi, el sègol i els seus derivats.