Un informe confidencial del comitè directiu de l'Hospital d'Olot posa en dubte els beneficis de l'aliança estratègica entre els hospitals d'Olot, Vic i Campdevànol. El document de 16 pàgines comptablitiza en 150.000 € el sobrecost de la unió convinguda per a l'Hospital d'Olot. L'aliança, coneguda com la del Triangle, va ser signada el 201o amb la voluntat de mancomunar serveis. Els tres centres comparteixen serveis de Digestologia, Urologia, Farmàcia, Diagnòstic per la Imatge i d'altres.

L'informe explica que l'Hospital d'Olot i de la Garrotxa paga un terç del sou al cap territorial de Diagnòstic per la Imatge per estar 3 hores a la setmana a Olot. També assenyala que el cost de tenir 3 dies mensuals un cap d'Oftalmologia del Consorci Hospitalari de Vic és de 17.000 € anuals.

L'existència del document va arribar al darrer ple de l'Ajuntament a través d'una pregunta de Xavier Garcia (regidor d'Olot en Comú). Va demanar: «Hem tingut coneixement d'un informe de l'equip directiu de l'Hospital d'Olot lliurat al Patronat, on d'alguna manera fa un balanç que recull els beneficis i els problemes que a dia d'avui ha portat la denominada aliança del Triangle (Hospitals de Campdevànol, Olot i Vic), que es va signar l'any 2010».

Va seguir: «És un balanç, en el qual el negatiu pesa molt més que els beneficis per la ciutat d'Olot». Va continuar: «Els aspectes negatius tenen relacio en aspectes econòmics bàsicament en contra d'Olot i en benefici de l'hospital de Vic i en el servei que es presta als ciutadans d'Olot i Garrotxa.

Va assenyalar: « Es pot observar tant en els serveis assistencials com en els no assistencials». Va enumerar: El tema digestiu, diagnòstic per imatge, oftamologia...». Va afirmar: «Proposen fer una parada per reflexionar com han anat les coses i estudiar incorporar l'Hospital Josep Trueta de Girona a l'aliança.

«Hi ha patronat, consell d'administració i equip directiu independent de cada centre», va aclarir Corominas. A partir de la independència de gestio, l'alcalde va plantejar: «De qui és responsabilutat de com es gestiona l'hospital?». Va seguir: « Qui és que ha escrit allà facin coses en contra d'Olot». Va valorar:«Trobo absolutament fora de qualsevol paràmetre que algú gosi dir que el govern de la Generalitat governa per beneficiar Vic i perjudicar Olot». Va considerar:«Si algú té clar l'existència d'un govern que perjudiqui Olot, caldrà reunir-se i anar a trobar el govern de la Generalitat».

Va definir l'informe d'esbiaixat. Uns moments més endavant en el discurs, diria: «La primera cosa que necessiten els informes és ser contrastats». Segons ell, «No val basar-se en la posició d'un, perquè el Triangle són 3 i a més hi ha el que contracta tot això que és el Servei Català de la Salut.

Feta la referència a l'esbiaix (deviació de l'argumentació) va seguir: «Jo he viscut situacions gravíssimes que s'han solucionat gràcies a això [el Triangle]. Va exclamar: Escolti! Tots els diners necessaris per solucionar determinats temes». Tot seguit, va criticar la portada al ple de l'informe, va al·legar una possible pèrdua de confiança envers l'Hospital i va fer referència a la satisfacció dels usuaris mostrada a les enquestes.

?Va anunciar la possible creació de la figura de coordinador de gerents i la reunió - el 31 de maigdel Patronat de l'Hospital amb el director general de la Salut, David Elvira. Va dir: «Ens ve a donar explicacions sobre que és el que funciona i el que no funciona».

Aquí va trencar i va apuntar: «Però, Escolti! Que algú digui que contracta persones i no les fa fer res?». Va valorar:?«Això té responsables directes amb la gestió»

Relleu del gerent

La pregunta de Xavier Garcia, va tenir complement. Anna Descals va exposar: «Sabem que el gerent de l'Hospital, aviat, plegarà i que hi ha sobre la taula el nomenament d'un nou gerent». Curt i ras, va concretar: «Oriol Morera!».

«Home!... per l'amor de Déu», va exclamar Corominas que va definir: «Una tergiversació de la realitat brutal» i va aclarir: «Oriol Morera no està en cap llista». Sobre el relleu del gerent va explicar que Carles Puig (gerent des de fa 25 anys) es vol prejubilar i hi té dret.