Investigadors gironins treballen en una bomba d'insulina intel·ligent

L'Idibgi, la UdG i el Trueta formen part d'un projecte europeu per a millorar el tractament de la diabetis

16.06.2016 | 12:52
Investigadors gironins treballen en una bomba d'insulina intel·ligent

Investigadors gironins participen en un projecte europeu per a desenvolupar una innovadora bomba d'insulina intel·ligent. Es tracta del projecte europeu Pepper, en què prendran part investigadors del Grup de Nutrició, Eumetabolisme i Salut de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi), de la Universitat de Girona i de l'hospital Josep Trueta. A diferència de les altres dues bombes que ja existeixen, aquest nou dispositiu disposa d'un sensor del nivell de glucosa que envia informació de la quantitat d'insulina necessària que s'ha de subministrar en cada moment al pacient diabètic.

El projecte, de tres anys de durada, està finançat pel Programa H2020 de la Comissió Europea i coordinat per la Universitat Oxford Brookes. És transversal i hi participen empreses i entitats públiques de diversos àmbits i països.

La UdG i l'Oxford Brookes són les encarregades de desenvolupar els algoritmes, l'empresa britànica Cellnovo desenvolupa el dispositiu, la companyia romanesa Romsoft treballa en el programari i l'hospital Trueta i l'Imperial College de Londres faran les proves pilot i testaran el producte final en pacients.

Ja s'han començat a demanar els permisos a l'Agència Espanyola del Medicament i es preveu que les proves pilot comencin el gener de l'any que ve. El prototip podria estar enllestit a finals del 2018 i, segons les previsions més optimistes, l'aparició al mercat podria ser cap al 2020.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema