Girona es reforçarà per la revetlla amb 26 bombers més als parcs

A tota Catalunya es desplegaran 3.500 Mossos d'Esquadra, un 24% més que l'any passat

27.06.2016 | 06:35

El Departament d'Interior ha preparat el dispositiu per a la celebració de la revetlla de Sant Joan d'aquest any amb un nombre d'operatius més gran pel fet que la cita és un dijous previ a un divendres festiu i que, segons el conseller del ram, Jordi Jané, estem davant una «situació excepcional» pels efectes que pot tenir a la carretera. Interior recorda el precedent de l'any 2011, quan també va caure en un dijous i molts cotxes van haver de passar la revetlla a la carretera en haver-se produït un efecte embut.

D'altra banda, el fet que la revetlla de Sant Joan sigui una de les nits amb el nombre més elevat de serveis per als Bombers ha dut el Departament ha reforçar el nombre d'efectius als diferents parcs i sales de control de les Regions d'Emergències amb 170 efectius repartits pel territori, dels quals 26 es destinaran a les comarques gironines, que serà la tercera demarcació més reforçada després de l'àrea metropolitana nord (40 efectius) i la metropolitana sud (31 efectius).

Els auxiliars d'ofici forestal també ampliaran la jornada laboral plegant a la una de la matinada del dia 24 en comptes de fer-ho a dos quart de nou del vespre del dia 23, com passaria en un dia normal. Els parcs de Bombers voluntaris estaran oberts de les set de la tarda a les dues de la matinada.

Per la seva banda, el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya ha estat les darreres setmanes representant una obra de teatre en diversos centres escolars de Catalunya, entre altres municipis s'ha fet a Platja d'Aro, per ensenyar als escolars els principals consells de seguretat per tenir una revetlla segura.
Policialment, es desplegaran 3.477 efectius en el dispositiu per garantir la seguretat ciutadana, l'ordre públic i la mobilitat, el que suposa un 24,45 per cent més d'efectius que l'any anterior.

Aquest desplegament permetrà realitzar 74 controls de drogoalcoholèmia, 346 d'alcoholèmia, 277 de distraccions, 204 de seguretat passiva, 157 de velocitat, 149 de motoristes i 86 de transport. El 2015 es van registrar 19 delictes d'alcoholèmia, 10 relatius al trànsit, 178 denúncies administratives per alcoholèmia i 16 per drogues, al conjunt de carreteres de Catalunya.

El telèfon 112 també doblarà el nombre d'operadors telefònics i en alguns moments es quadriplicaran respecte a un dia ordinari per atendre els requeriments de la ciutadania.

Una altra de les prioritats serà la regulació del trànsit en vistes que hi ha un pont de tres dies en què es preveu que uns 525.000 vehicles es mobilitzin des de l'àrea metropolitana de Barcelona a altres zones costaneres. Això afectarà la rotonda de la Nàutica de Sant Feliu de Guíxols on s'invertiran les prioritats en sentit sud a les tres de la tarda d'avui i les vuit del matí de demà; a la rotonda de les Ovelles de Platja d'Aro la inversió es farà ?diumenge a les tres del migdia i també a les rotondes de la variant de Cassà de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona
Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona

Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona

Mostres gastronòmiques i artesanes, bruixes i Halloween entre les nostres propostes

Set propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Set propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Més enllà de les Fires de Sant Narcís de Girona, moltes altres poblacions de la demarcació...

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

L'elevada ocupació de la ciutat i els seus voltants es deu en part al fet són les fires de Sant...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Comín, que va lloar el model de salut mental a Girona com un model assistencial «de...

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Comín assegura que el futur hospital de Girona és «la inversió més important del Departament a...

Enllaços recomanats: Premis cinema