Membres de l'entitat Galanthus han acabat l'estudi sobre el terreny dels valors naturals de 10 barrancs de l'Alta Garrotxa. La feina ha estat avaluar la flora, els amfibis, els peixos, les aus i les formacions gelològiques. Durant, els treballs de camp, els tècnics van tenir el suport del Grup de Suport de Muntanya del Cos d'Agents Rurals de Catalunya. Els agents rurals van proporcionar el suport necessari per fer els mostrejos i el guiatge en els descensos.

Ara, estan en els treballs de diagnosi. El treball ha d'estar acabat abans de final d'any. El resultat de la feina permetrà fer més assequibles els barrancs als afeccionats.

L'origen del treball està en una petició de l'Associació d'Espeleòlegs i barranquistes de Catalunya al Consorci de l'Alta Garrotxa. Els barranquistes van demanar un estudi sobre l'impacte mediambiental d'aquesta pràctica per tal de poder regular els llocs on practiquen l'esport. Ara, només hi ha 2 barrancs, on es pot pràcticar el barranquisme d'una manera legal, el de Sant Aniol i el de Monars. Això no obstant, hi ha constància de la pràctica del senderisme en altres barrancs.

A partir de l'estudi que fan ara podran deixar oberts 10 barrancs, entre els quals hi ha els de Bellestil i de Monars. L'estudi servirà perquè d'ara a uns cinc anys, el Consorci pugui avaluar l'impacte de l'activitat esportiva.