Besalú crea una illa de serveis públics a través d'una placeta nova al centre

Han començat les obres de la illa de serveis públics can Cambó-cal Tronc, el final de la qual està previst per al novembre

08.08.2016 | 07:18
Besalú crea una illa de serveis públics a través d'una placeta nova al centre

L'Ajuntament de Besalú ha començat les obres d'una placeta nova entre els carrers Major i Ganganell. La plaça amb accessos pels carrers Major i Ganganell estarà ubicada exactament darrere la pla ça Major i el carrer Major. Apart de ser un nou espai obert, suposarà la creació de nous accessos als edificis públics que hi ha al sector.
S'hi inclouen el centre cultural de can Tronc, els serveis ubicats a l'edifici de can Cambó (arxiu històric, biblioteca i sala d'exposicions), els ubicats a l'antiga llar d'infants (borsa de treball i casa d'emprenedors), el casal d'avis, l'Oficina d'Atenció Vilatana i el mateix Ajuntament. Tots els edificis tindran una façana posterior i en la major part dels casos un nou accés.
L'Ajuntament ha començat ?-ara- la primera fase de les obres i la finalització està prevista per al novembre. La primera acció ha estat l'enderroc d'un sala de ball i teatre que havia funcionat a les dècades dels 40 i els 50. L'espai era conegut com a can Lagares.
L'obra porta el títol de Projecte per a la millora i urbanització del pati d'illa de can Cambó-cal Tronc. Està valorat en uns 70.000 €. Té una subvenció de 27.976 euros de la Diputació de Girona per al 2016 i forma part del Pla de Barris de la Generalitat, el qual aporta uns 30.000 €.«Besalú va entrar el 2007 al Pla de Barris i 10 anys després encara hi continua», ha recordat Lluís Guinó (alcalde de Besalú per CiU). La resta del finançament va a càrrec de l'Ajuntament, el qual assumeix la part física de l'obra a través de la Brigada d'Obres i Serveis Municipal.
Guinó ha indicat que aprofitaran l'acció per acabar l'escenari del centre cultural de can Tronc.
Les obres han descobert restes arqueològiques. Han trobat una conducció del sistema de clavegueres i un pou. Segons ha explicat l'alcalde, en el temps antic els veïns de Besalú s'aprovisionaven d'aigua mitjançant una xarxa de pous públics. Per això, cada vegada que obren espais nous al nucli urbà apareixen pous.
La creació del nou espai ha comportat un compromís entre la corporació municipal i la propietat d'una casa colindant amb l'Ajuntament. A través de la promesa recíproca, la previsió és que el propietari ensorri la casa i l'Ajuntament disposi d'espai per a una futura ampliació.
La nova plaça -segons l'alcalde- suposarà una millora en el referent a esponjament del nucli medieval. Hi haurà una nova via de comunicació interior que inclourà l'espai de relació que suposa una placeta. A més, la unió d'una bona part dels serveis públics de la localitat en una mateixa illa urbana, suposarà una millora pràctica per als usuaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema