E

ls llibres han sortit dels prestatges de la biblioteca Maria de Jonquer de les Planes d'Hostoles. Els han dut a les cases de colònies, als bars, a les residències màsia, als càmpings, a la piscina... «Els hem traslladat perquè la gent que visita el poble els tingui a prop», ha explicat Eduard Llorà (alcalde de les Planes per CiU).

Els volums de l'Astèrix, les novel·les d'aventures juvenils, els grans relats d'amor, la història local, les solucions als problemes del món, la qüestió catalana o l'autoajuda ara estan al costat de la gent que està relaxada, té moral per deixar d'observar el cel blau intens de l'agost i vol llegir una estona. Això no obstant, el cel blau fa que no sentin una especial atracció per entrar a la biblioteca, que en el cas de les Planes tampoc està oberta tot el dia.

«Hem repartit més de 300 llibres en una dotzena d'establiments», explica Llorà. Segons ell, la idea és aprofitar més els llibres de la biblioteca. Ha explicat: «Hem seleccionat títols que facin estiu i que ja els tenim repetits a la biblioteca». Llorà ha definit la tria com a literatura de lleure per gaudir sense trencar-se el cap.

Segons ell, la voluntat és que els llibres de la biblioteca girin. També promouran que els llibres donats o cedits a la biblioteca per les famílies entrin en l'escampada, perquè la gent els conegui i els gaudeixi.

La cessió de llibres de biblioteca va ser aprovada en el darrer ple. Van haver d'obrir expedient per a la cessió del bé patrimonial consistent en el fons bibliogràfic de la biblioteca municipal Maria de Jonquers a diferents agents i entitats municipals.