El camp de bicitrial que s'està habilitant a l'exterior del pavelló de l'Avellaneda s'ha ideat per tal que pugui acollir també entrenament de moto de trial. Cada disciplina tindrà zones pròpies, a més d'altres de compartides. Al curs vinent aquesta modalitat també s'incorporarà al Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll, amb la complicitat de la Federació Catalana de Motociclisme que hi ha participat en el disseny.

Això permetrà que les joves promeses d'aquest esport puguin estudiar i practicar el trial de motor a Ripoll, tal com ja passa amb altres esports de dues rodes com ara el bicitrial o el ciclisme de carretera. En aquests primer curs, «pioner a Catalunya i a Espanya» segons el regidor d'esports Miquel Rovira, ja s'hi han matriculat set alumnes que compaginaran els estudis convencionals amb l'aprenentatge del trial. Aquests joves se sumen a setze més en els dos àmbits de bicicleta.

Les obres d'instal·lació s'han accelerat durant el mes d'agost per tal d'estar a punt en començar el curs. Aquesta setmana encara faltava enllestir la col·locació dels punts de llum per tal que els esportistes puguin entrenar-se els mesos de tardor i hivern quan es fa fosc més d'hora.

El terreny on s'ha instal·lat la zona de trial costa 3.000 euros l'any a l'Ajuntament de Ripoll. En el ple d'abril l'equip de govern va afirmar que no es té capacitat financera per expropiar els terrenys al seu propietari, amb qui han signat un contracte de lloguer per tres anys. D'aquesta manera s'ha pogut endreçar l'antic camp de terra de la zona esportiva, que ara s'habilitarà per acollir els entrenaments del club de rugbi i activitats més populars. El trasllat ha permès que les disciplines ciclistes i ara també motociclistes s'ubiquin al mateix entorn del Centre de Tecnificació Esportiva, centralitzat bàsicament al pavelló de l'Avellaneda.