L'Ajuntament de Cornellà del Terri ha engegat un procés de treball perquè que tothom qui vulgui es pugui presentar com a voluntari a una jornada de recuperació de camins, aquest octubre.

Després del procés de participació sobre la recuperació de la ruta del Terri, el consistori va crear una taula sectorial en la que hi van participar, a banda de l'Ajuntament, les entitats i associacions de veïns de Sords, Santa Llogaia, Ravós i Sant Andreu. En aquestes trobades es va parlar sobre la recuperació de l'antiga carretera que connectava Cornellà amb Sant Andreu, la vella carretera de la Bisbal, i es va acordar fer-ho amb una jornada de recuperació de camins -un dissabte d'octubre al matí- a través de voluntaris. Ara, el consistori demana la col·laboració de la ciutadania per que aportin la seva feina o bé material útil per fer el manteniment i el desbrossament del camí. Es pot inscriure per correu electrònic o anant al Centre Cultrual.

L'alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, va explicar que es tracta d'un tram llarg i que calen moltes mans per poder fer realitat el projecte. «Cal preservar i conservar les connexions amb tots els pobles de la Vall del Terri a través de rutes i camins existents o que històricament han existit», va afirmar Coll. També va recordar que amb aquest tram s'haurà recuperar el camí que permetrà anar d'una població a l'altra caminant o en bicicleta, sense haver de trepitjar l'actual carretera, perillosa pel seu gran volum de trànsit habitual.