El PSC ultima aquesta setmana la recollida d'avals per a les primàries a primer secretari del partit a Catalunya. En concret, aquest dimecres finalitza el termini perquè els militants puguin formalitzar el suport per un dels dos candidats: el fins ara primer secretari del PSC, Miquel Iceta, o l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. Cada candidatura necessita tenir, com a mínim, el 5% d'avals dels militants o el 20% d'avals dels membres del Consell Nacional del partit.

Una vegada s'hagin validat els avals i s'hagin proclamat els candidats, començarà la campanya de les primàries. El procés acabarà el proper 15 d'octubre, que serà quan els militants socialistes podran votar un dels dos candidats. De moment, algunes de les cares visibles del PSC a les comarques gironines ja han mostrat la preferència per Iceta o Parlon.

En el cas del primer secretari, ha rebut el suport de la primera tinenta d'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque. De fet, Paneque va assistir a l'acte de presentació de la candidatura d'Iceta. Pel que fa a l'alcaldessa de Santa Coloma, ha rebut el suport del primer secretari del partit a la demarcació de Girona i alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, així com de l'exdiputat dels socialistes al Congrés per Girona Àlex Sáez. També en aquest cas, Fernández i Sáez van ser presents a l'acte de presentació de la candidatura de Parlon.

Preparant el Congrés

En paral·lel, la federació del PSC a les comarques gironines ja treballa en les propostes per al Congrés català del partit que es farà al novembre. Ahir mateix es va celebrar una trobada amb els militants per debatre sobre la ponència marc del Congrés. Segons va explicar Fernández, es tracta d'un «treball intern» per decidir si des de la federació dels socialistes a Girona es presenta alguna esmena o es proposa alguna aportació.

En aquesta línia, Fernández va avançar que, entre altres aspectes, el PSC de les comarques gironines defensarà que es potenciïn les agrupacions locals del partit i que s'evitin els casos en què es produeixen acumulacions de càrrecs.