La Policia Nacional ha comissat 6,5 tones d'haixix en un sol operatiu que es va desenvolupar a finals d'agost al Gironès i la Selva.

El gran decomís de droga s'ha donat a conèixer avui durant la Festa Patronal del cos policial. En aquesta operació, liderada per agents de la comissaria provincial de Girona, s'han detingut a més quatre persones.

Els traficants a més tenien la droga emmagatzemada per portar cap al nord d'Europa en magatzems de Sarrià de Ter, Vilablareix i Vilobí d'Onyar. Quan els agents van seguir els sospitosos van descobrir aquests magatzems on hi havia 3.000 quilos d'haixix i van detenir a tres ciutadans marroquins.

A partir d'aquí l'operació es va precipitar i va derivar també cap a Màlaga. Allà el CNP va arrestar un home i va comissar 3.500 quilos més.

El comissari Provincial de la Policia Nacional, Francisco Pamplona ha lloat la feina dels seus policies i ha recordat que és una gran quantitat de droga i un "cop fort", sobretot perquè s'ha enxampat a terra i no pas en un vaixell com en d'altres ocasions.

Durant la Festa Patronal, Pamplona també ha fet balanç de l'any policial i entre altres ha destacat la col·laboració amb la policia francesa.

També s'han atorgat distincions i felicitacions a agent dels cos policial, així com d'altres forces policials i vigilants de seguretat privada. L'acte s'ha fet per primer cop a la Subdelegació del Govern a Girona.

Per primer cop a Girona, s'ha donat una Creu amb distintiu vermell. En aquest cas al sotsinspector d'estrangeria de la Policia Nacional de Girona, Juan José Colinet Vergara.