L'Ajuntament de Banyoles oferirà, per setè any consecutiu, una ajuda pel transport dels estudiants de Banyoles que han de desplaçar-se a estudiar a fora de la capital del Pla de l'Estany. La dotació pressupostària que l'àrea municipal de Joventut ha reservat per a aquestes ajudes és de 4.000 euros.

La iniciativa té la col·laboració de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l'àrea de Girona i de l'empresa TEISA.

El consistori banyolí facilitarà gratuïtament una targeta 10/30 de l'ATM als alumnes que es desplacin a Girona. Per altra banda, l'Ajuntament lliurarà una targeta universitat de la TEISA carregada amb 8 viatges pels estudiants que es desplacin a Barcelona o a Bellaterra, on es troben la majoria d'universitats de Catalunya. Per als estudiants que es dirigeixin a Olot, la beca inclou un abonament de 10 viatges.

Els estudiants beneficiats han de tenir entre 16 i 20 anys, estar empadronats a Banyoles, que hagin acabat quart curs d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) o segon de Batxillerat durant l'any vigent i s'hagin matriculat a un institut de fora del Pla de l'Estany per cursar un cicle formatiu que no s'ofereixi als instituts de la comarca, a una universitat o un Programa de Formació i inserció (PFI).

Les beques es poden sol·licitar fins al proper 14 d'octubre, els dilluns, dimecres i divendres de les 4 a les 8 de la tarda a l'Espai Jove Cal Drac, a Banyoles -tot presentant la matrícula i el document d'identitat, si és el primer any que surten a estudiar a fora.