L'Aliança Humanitària de la Creu Roja Garrotxa ha atès en el decurs d'aquest any 57 famílies amb ajuts per a aliments frescos. L'entitat des del 2o14 duu a terme el programa Alimentació fresca per a infants. Segons fonts de la Creu Roja es tracta de cobrir la mancança d'aliment fresc que pateixen els nens de famílies desfavorides en períodes de vacances escolars.

Les mateixes fonts han indicat que durant el curs els nens estan acostumats a un tipus d'alimentació, al qual no poden accedir en el temps de vacances. Solen ser famílies que van al banc d'aliments, on no hi ha menjar fresc perquè és perible.

Els ajuts per a aliment fresc són valorats pel Consorci de Benestar Social de la Garrotxa. El Consorci també es fa càrrec d'una part important de la despesa que la Creu Roja acaba de completar.

Per poder fer-ho la Creu Roja ha rebut ajuts d'empreses per a l'activitat. Per tal de poder cobrir amb aliment fresc les vacances de Nadal del 2015, l'entitat va rebre 1.200 € de l'empresa Zoetis, de la Vall de Bianya. L'empresa duia a terme una activitat denominada 100 dies sense accidents. Cada dia que passava sense accidents posaven un euro i al final van reunir 1.200 euros que van servir per proveir ?d'aliments frescos una bona quantitat de nens.

Ahir, va rebre la donació de 300 € per part de l'organització de la Fira de Sant Lluc. Es tractava de la recaptació de les entrades dels tallers de màgia, que va tenir lloc els dies 15 i 16 d'octubre al carrer dels Sastres.

Amat las Heras (president de la Creu Roja Garrotxa) va indicar que les donacions fan possible que els ajuts d'alimentació fresca arribin a més gent.