Josep Guix (portaveu del PSC) al Consell Comarcal de la Garrotxa -en el darrer ple- va demanar que el Consell faci gestions per evitar els tancaments per manteniment dels túnels a partir de les 10 de la nit. Guix va argumentar que les 10 de la nit és una hora molt primerenca i perjudica els treballadors que van de la Garrotxa a Osona i a la inversa.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (CiU), va explicar que la difusió dels tancaments i la relació entre l'empresa responsable dels túnels i el Consell Comarcal de la Garrotxa han millorat molt. Va valorar que les reunions mantingudes amb els responsables de la carretera han donat els seus fruits.

Fa pocs dies, l'economista Àlvar Garola (UPC) va definir els túnels de Bracons com l'element que ha fet possible que la Garrotxa superi la crisi millor que les altres comarques catalanes.

Segons ell, la mobilitat entre Osona i la Garrotxa s'ha multiplicat des de l'obertura i ha obert una nova relació laboral. Si tanquen de nit, els treballadors de torn del torn de nit han de fer la ruta vella.