L'equip de govern convergent a l'Ajuntament de Ripoll ha mantingut la congelació d'impostos i taxes per l'exercici del 2017, seguint la tònica que van iniciar ja fa cinc anys. L'aprovació inicial de la modificació de les ordenances fiscals va ser aprovada amb els vots a favor de CDC i del regidor de la CUP. En canvi els regidors republicans i la socialista de FEM van abstenir-se de forma preventiva, ja que la nova concessió de la recollida de residus podria fer pujar aquesta taxa en el proper exercici.

Els impostos seguiran en les xifres de l'any passat. Pel que fa a les taxes no s'incrementen ni les del cementiri, ni la de clavagueram i la d'escombraries. La nova concessió per la recollida de residus fa que se'n desconegui el futur cost. Creixans creu que fins als darrers mesos de l'any vinent el nou adjudicatari no iniciarà el servei, i per tant no se n'han pogut calcular la diferència. El que ja es coneix és que hi haurà canvi de contenidors. S'utlitzarà el sistema de recollida Easy, que ja es fa servir a Torelló. Això suposarà la desaparició dels actuals models verds i els iglús de colors. El regidor convergent va afirmar que els nous contenidors "tenen millor imatge, són més segurs, accessibles i més silenciosos a l'hora de fer-ne el buidatge".

Només s'incrementen dos preus públics. Per una banda els dels serveis de l'esport que puja un 3% quan en els darrers exercicis l'augment era del 5%. El de la piscina municipal també puja un 3% per als usuaris de Ripoll, i un 5% pe als de fora de la vila. En matèria de subvencions es mantenen les del 2016 i se n'incorpora una de nova pels locals tancats del Barri Vell que se sumin a la borsa de locals tancats de l'Ajuntament.