El control de la pesca furtiva ha dut els Agents Rurals a realitzar més de mig centenar d'inspeccions al pantà de Susqueda durant el mes d'octubre i els resultats avalen la conveniència que aquesta tasca es realitzi periòdicament. El darrer mes no ha estat exempt de sancions, principalment perquè s'han detectat pescadors que mancaven de llicència, que utilitzaven embarcacions inflables, arts prohibits o actuaven després de la posta de sol, quan ja no està permesa la pesca.

Més de 50 pescadors que el mes d'octubre han optat per anar al pantà de Susqueda per fer-se amb algun exemplar s'han sotmès a les inspeccions realitzades pel cos d'Agents Rurals, que des de l'any 2013 ha intensificat la vigilància en pantans i rius gironins, fonamentalment Susqueda, Boadella i els rius Ter i Fluvià per evitar que els pescadors s'enduguin els barbs i carpes, els quals han de ser tornats a l'aigua després de capturar-los -són pesca sense mort-.

La utilització de xarxes en aigües continentals -rius, pantans i estanys- està expressament prohibida per la Llei 22/2009, del 23 de desembre, d'ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals i el seu ús pot comportar sancions econòmiques de fins a 9.000 euros, sense detriment de la posterior responsabilitat penal.

No és la primera vegada que els rurals comissen una barca de pesca i xarxes prohibides a Susqueda. Tant sols fa un parell d'anys van sancionar un grup de sis persones que pescaven amb barca inflable, canya i sacs de retenció i van fer-se amb 90 quilos de peix, que els rurals van acabar tornant gairebé en la seva totalitat a l'aigua.

Aquest pantà és molt freqüentat pels aficionats a la pesca perquè disposa de diverses espècies de peixos molt apreciades com el black bass, la carpa, el barb, la truita o l'anguila.