Baden-Baden

Per què visitar-la? Situada als peus de la Selva Negra, aquesta ciutat balneària és un centre artístic i cultural de primer ordre. Famosa pels edificis modernistes i els seus jardins, va ser la capital d'estiu de la Belle Epoque europea. Situada a l'estat de Baden-Wuttermberg, prop de la frontera francesa, la ciutat té 55.000 habitants i és ideal per passar-hi un cap de setmana.

Què no et pots perdre? Els banys termals de la terma moderna "Caracalla" i el bany antic de "Friedrichsbad"; el "Festspielhaus", el segon teatre d'òpera més gran d'Europa; el museu "Frieder Burda", una joia arquitectònica dins del Parc "Lichtentaler Allee"; el casc antic de la ciutat, ple de botigues i restaurants; una visita a "Rebland", la comarca vitivinícola de Baden-Baden, on s'elabora Riesling.

Malta

Per què visitar-la? És molt a prop de Girona i l'illa té moltes hores de sol (també a l'hivern), té història i un patrimoni cultural imponent, la seva gastronomia és de les que val la pena conèixer; i en temporada baixa, és força econòmica.

Què no et pots perdre? La ciutadella de Mdina i les seves muralles, Rabat i les seves coves i catacumbes; Gozo, una formació rocosa semblant a la platja de les Catedrales de Ribadeo; Comino i la seva llacuna Blava. El millor de tot és anar recorrent el litoral i admirar la seva bellesa. I no us perdeu una visita als mercats locals, i recòrrer els carrers de la capital, la Valletta.

Eindhoven

Per què visitar-la? Aquesta ciutat europea no apareix entre els principals destins turístics d'Europa, però té atractiu suficient per fer-hi una escapada. El fet de ser una ciutat universitària fa que tingui una important vida social i cultural. A més, està molt ben comunicada amb altres ciutats del país si disposes de més d'un cap de setmana.

Què no et pots perdre? Els seus carrers peatonals plens de botigues, centres comercials i bars; l'edifici Admirant i la seva torre de 105 metres d'alçada, la primera fàbrica de l'empresa de bombetes Philips, el museu Van Abbemuseum d'Art Modern, el parc Genneper, l'estadi de futbol del PSV, i anar de copes pel barri de Stationsplein.

Bratislava

Per què visitar-la? Té un casc antic de dimensió humana, amb torres legants i un laberint de carrers on perdre't i trobar-te força sorpreses. La dimensió de la ciutat fa que amb menys de dos dies n'hi hagi prou per visitar els llocs més emblemàtics. La ciutat té 8 universitats i més de 50.000 estudiants, el que la converteix en una ciutat jove i amb una gran vida nocturna. Si teniu dies de vacances per endavant, Bratislava pot ser el punt de sortida per arribar fins a Viena (està a uns 60 quilòmetres) o Budapest (s'hi pot arribar en creuer pel riu Danubi). A més, Eslovàquia és un país petit, ple de parcs naturals que garanteixen paisatges de gran belles, i ple de castells.

Què no et pots perdre: El Castell de Bratislava, un dels edificis més emblemàtics de la ciutat; la catedral gòtica de Sant Martí, situada davant del castell; el Palau Grassalkovich, residència del president eslovac que té uns jardins oberts al públic; l'ajuntament, situat a la Hlavné Naméstie (plaça principal), i el Palau del Primat, situat a pocs metres de l'ajuntament; l'església de Santa Isabel, un exemple d'art Nouveau; i el Nový Most (Pont Nou), que té una torre de prop de 100 metres d'altura coronada per un restaurant en forma d'OVNI amb vistes a tota la ciutat.

Wroclaw

Per què visitar-la? L'han definida com «la Venècia de Centreeuropa», la «ciutat que mai dorm», o la «ciutat dels ponts i les esglésies». Són definicions que s´acosten al que Wroclaw pot oferir al viatger o al turista de pas, i que des de fa uns anys estan a poc més de dues hores d´avió de Girona gràcies als vols de baix cost. No tan coneguda com Varsòvia o Cracòvia, Wroclaw és la tercera ciutat de Polònia en població i ofereix un patrimoni històric i arquitectònic atractiu, una intensa vida cultural, i una oferta d´oci nocturn envejable. En aquest aspecte hi tenen molt a veure els seus prop de 100.000 estudiants universitaris, que representen més el 20% de la població.

Què no et pots perdre? La Plaça del Mercat de la Ciutat Vella, l'Ajuntament gòtic (a seu interior hi el Museu d'Art), l'illa Ostów Tumski, el Parc Szcytnicki, i fer una ruta pels bars, cafeteries, restaurants i locals nocturns situats a l'entorn de la Plac Solny. Si disposes de diversos dies de marge, no perdis l'oportunitat de descobrir la Biaxa Silèsia, un territori ple de petits castells i palauets barrocs. Molt a prop també hi ha la ciutat de Jelenia Gora, amb una importat centre històric, meitat barroc, meitat medieval.