El municipi de Roses adequarà en breu un mirador a tocar de la Torre d'en Sastre des d'on es pot observar la badia, el Canigó, l'Albera i el cap de Begur. Aquesta és una de les tres obres dins el Parc Natural de Cap de Creus que es portarà a terme en els propers mesos. El mirador està situat a uns 50 metres de la carretera, a dalt d'un petit promontori, i és un punt on es poden veure vistes de 270 graus.

L'Ajuntament de Roses remarca que aquest mirador permetrà veure les "millors vistes possibles del cap Norfeu, de tot el golf de Roses -incloses les cales de l'Almadrava i de Monjoi-, així com tot el litoral des del cap de Begur fins a Empuriabrava i tota la serrada litoral i el Pirineu fins a les Alberes i la serra de Roda". L'actuació també preveu adequar al costat d'aquest nou espai un petit aparcament. Actualment ja hi ha molts visitants que s'hi apropen i ocupen la carretera mal aparcant els seus vehicles en qualsevol lloc on troben espai.

Els altres dos projectes que s'engegaran dins el Parc Natural de Cap de Creus pretenen millorar la seguretat dels camins de l'espai natural, on cada any s'incrementa el nombre de visitants.

Més seguretat als camins

Per tal de fer més segurs els camins, s'actuarà a un tram de la carretera que va de la Torre d'en Sastre fins a la riera de Montjoi. Es recobrirà de formigó la cuneta de la carretera en un total de 3,3 quilòmetres. "L'obra servirà per conduir les aigües pluvials, per protegir l'asfaltat i evitar les males herbes i el risc d'incendi que comporten i per donar més seguretat als vehicles que hi transiten", informen des de l'Ajuntament del municipi.

Amb la mateixa finalitat de millorar els accessos, el consistori de Roses vol potenciar la finca municipal de punta Falconera i els accessos dels camins de ronda de la zona.